21 feb 2011

Leider verliest van hekkensluiter

Leider KSV Geraardsbergen ging op bezoek bij hekkensluiter FC Nederename.

Wegens gezondheidsproblemen kon titularisdoelman Michel Wittenberg niet aantreden, en moest invallersdoelman Jorn De Clercq zijn plaats onder de lat innemen.
Dat de rood-gelen de match tegen de rode lantaarn uit de rangschikking niet moesten onderschatten werd al meteen duidelijk. Reeds in de eerste minuut moest doelman Jorn De Clercq redden op een doelpoging van Adimu Bangura. En na een corner van Koen Demeuleneire moest Jorn De Clercq plat op een poging van Wouter De Keyzer. Aan de overkant kon Xander Van Der Beck counteren, maar hij besloot naast het thuisdoel. Na een goed kwartier spelen mocht Koen Demeuleneire een nieuwe hoekschop trappen voor de thuisploeg, en Glenn Bauwens kopte de bal tegen de touwen: 1-0.
Even later moest KSV-doelman Jorn De Clercq terug ingrijpen na een vrije trap van Koen Demeuleneire. Aan de overkant moest thuisdoelman Maarten Bervoets schoten stoppen van Pieter Van Der Linden en Nicky Van Den Borre. Enkele minuten voor de rust moest de Geraardsbergse doelman Jorn De Clercq nog eens redden op een poging van Amidu Bangura.
Tijdens de rust kreeg de Oudenbergploeg wellicht een donderpreek van coach Marc Bourdheaud’hui, want de rood-gelen kwamen met meer gedrevenheid op het terrein. De eerstse twintig minuten werd de druk opgevoerd en de thuisploeg moest zich beperken tot verdedigen. Op uitzondering van een schot van Ruud Limpens, konden de bezoekers echter voor weinig doelgevaar zorgen. Op een paar schaarse tegenaanvallen besloten Jeffrey Eeckhout en Jordy De Vos naast het Geraardsbergse doel. Met nog een kwartier te spelen belandde een poging van Xander Van Der Beck in het zijnet. In de slotminuten moest KSV-doelman Jorn De Clercq nog een schot van Jeffrey Eeckhout stoppen. Bij de rood-gelen kon Kevin De Wannemaker voorzetten, maar de omhaal van de ingevallen Maxime Cools verdween over doel. KSV moest de wedstrijd nog met zijn tienen beëindigen nadat Kevin De Wannemaker tegen rood opkeek na een duel met Koen Demeuleneire.

Door het verlies van Gavere-Asper bij FC Latem behouden de rood-gelen negen punten voorsprong in de klassering. Volgende week komt Latem op bezoek aan de Geraardsbergse Molendreef. De Oudenbergploeg zit wel met een probleem. Invallersdoelman Jorn De Clercq is geschorst en men weet nog niet of men terug een beroep zal kunnen doen op Michel Wittenberg.

FC Nederename: Bervoets, Bauwens, Verschelden, De Keyzer, Demeuleneire, Servranckx, Eeckhout (87’ Vandenberghe), De Vos, Hellebuyck, Bangura, Timmerman.
KSV Geraardsbergen: De Clercq, De Bodt, Van Slembroeck, De Wannemaker, Bosman, Limpens, Golike (78’ Cools), De Couvreur (71’ Lackner), Van Der Beck, Van Den Borre, Van Der Linden.
Doelpunt: 17’ Glenn Bauwens (1-0).
Rode kaart: Kevin De Wannemaker (KSV Geraardsbergen).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background