24 jan 2016

KSV wint zwakke stadsderby

Op de twintigste speeldag stond de stadsderby tussen Jong Geraardsbergen en KSV Geraardsbergen op de wedstrijdkalender.


Op een zwaar veld namen de rood-gelen onmiddellijk de match in handen. Thuisdoelman Mike Goyvaerts moest al vlug een poging van Sam De Nauw stoppen. Enkele minuten later moest de thuisdoelman ingrijpen op een doelpoging van Timmy De Vuyst. En Sam De Nauw besloot ook nog eens naast het thuisdoel. We moesten meer dan een kwartier wachten op een eerste dreiging van thuisploeg Jong Geraardsbergen, maar Jarne Morreels kon KSV-doelman Siebe Derdelinckx niet bedreigen. KSV kon wel het overwicht afdwingen, maar leef onmondig voor doel. Op aangeven van Sam De Nauw besloot Brecht Merckaert over het thuisdoel. Even later moest doelman Mike Goyvaerts plat op een poging van Timmy De Vuyst. Even voor het halfuur was het dan uiteindelijk toch raak. Doelman Mike Goyvaerts kon in eerste instantie nog redden op een doelpoging van Timmy De Vuyst, maar in de herneming kon De Vuyst toch scoren: 0-1.
Enkele minuten later kon Stijn Jacobs voorzetten, maar de kopbal van Timmy De Vuyst verdween over de dwarsligger. Een minuutje later moest een uitstekend keepende Mike Goyvaerts alweer redden op een vrije trap van Stijn Jacobs. En nog enkele minuten verder moest de thuisdoelman ook nog eens ingrijpen op een poging van Brecht Merckaert. Net voor de rust slaagde KSV er dan toch in om hun voorsprong te verdubbelen. Op een corner van Brecht Merckaert kopte Jorg Nissens de 0-2 tegen de touwen.
Ook in de tweede helft kwam het initiatief van de bezoekers. Koen Heereman kon voorzetten, maar Timmy De Vuyst kopte de bal over de deklat. De ingevallen Jurgen Letouche besloot naast en over doel. Dieter Noël-Dero kon Timmy De Vuyst de ruimte insturen en deze keer omzeilde de KSV-spits de plaatselijke doelman: 0-3.
Halverwege de tweede helft moest Mike Goyvaerts nog een schot van Jurgen Letouche stoppen. Aan de overkant mocht Jeremy Vanderveken een vrije trap nemen en de ingevallen Jacques Muanza tikte verrassend de eerredder binnen: 1-3.
De bezoekers gingen nog op zoek naar een vierde treffer maar Stijn Jacobs besloot naast. Op aangeven van Timmy De Vuyst kon Stijn Jacobs nog naar doel koppen, maar Mike Goyvaerts stond terug goed opgesteld. De thuisdoelman moest even later nog eens redden op een doelpoging van Stijn Jacobs. Timmy De Vuyst besloot nog een keer over het thuisdoelman. En ook de laatste kans in de wedstrijd was voor Timmy De Vuyst, maar terug stond een uitsteekende keeper Mike Goyvaerts in de weg.
Al bij al een mager resultaat op een moeilijk bespeelbaar terrein. Voor het puntenloze Jong Geraardsbergen was het meteen het beste resulaat van het huidige seizoen.
Volgende zondag speelt KSV Geraardsbergen thuis tegen Eendracht Houtem, Jong Geraardsbergen moet op bezoek bij leider Ardennen.


Jong Geraardsbergen: Goyvaerts, Steenhoudt (51’ Muanza), Vanderveken, Schepens, Tashmetov, Morreels, Hanssens, Daiki, Mouh (75’ Hernou), Mees, Nukhanov.


KSV Geraardsbergen: Derdelinckx, De Nauw, Vanslembrouck, Heereman (63’ Asselman), Hinderdael, Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Jacobs, Merckaert (77’ Van Acoleyen), Noël-Dero, Nissens (60’ Letouche).
Doelpunten: 28’ Timmy De Vuyst (0-1); 45’ Jorg Nissens (0-2); 65’ Timmy De Vuyst (0-3); 73’ Jacques Muanza (1-3).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background