27 sep 2015

KSV wint stadsderby tegen Jong Geraardsbergen

Met het negatief doelpuntensaldo in gedachten werd er bij de KSV-aanhang veel verwacht van deze wedstrijd.


De eerste kans was echter voor de bezoekers, maar Djesson Mulumba-Mugembe kon thuisdoelman Michel Wittenberg niet verschalken. De rood-gelen namen de match in handen, maar doelman Brent Van Gijsegem stopte de poging van Dieter Noël-Dero. Toen de bezoekende doelman op het kwartier de bal moest lossen profiteerde Timmy De Vuyst om de score te openen: 1-0.
De thuisploeg was wel veel in balbezit, maar het scoren bleef achterwege. Timmy De Vuyst besloot naast, en een poging van Sam De Nauw werd net voor de doellijn weggewerkt. Bezoekend doelman Brent Van Gijsegem stopte ook nog doelpogingen van Stijn Jacobs en Pieter Van Der Linden. Enkele minuten voor de rust kon Stijn Jacobs uiteindelijk afwerken op aangeven van Jorg Nissens: 2-0.
Net voor de rust trof Dieter Noël-Dero nog de deklat en de paal.
Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Jong Geraardsbergen, maar het schot van Samy Daiki verdween over de dwarsligger. KSV speelde slordig en Timmy De Vuyst liet halverwege de tweede helft een open doelkans liggen. Even later besloot Jorg Nissens voorlangs. Op het halfuur mocht Pieter Van der Linden een corner trappen, maar doelman Van Gijsegem stopte de kopbal van Dieter Noêl-Dero. Enkele seconden later kon de thuisploeg, met een loeier van de ingevallen Brecht Merckaert, de score toch opdrijven: 3-0.
Een minuutje later kon Timmy De Vuyst voorzetten, en de eveneens ingevallen Jurgen Letouche werkte af: 4-0.
Timmy De Vuyst kon nogmaals voorzetten, maar de kopbal van Pieter Van Der Linden verdween naast het bezoekende doel. Aan de overkant moest Michel Wittenberg een schot van de ingevallen Jacques Muanza stoppen. Op aangeven van Pieter Van Der Linden kon Timmy De Vuyst uiteindelijk de eindscore vastleggen: 5-0.
Volgende zaterdag speelt Jong Geraardsbergen thuis tegen Ardennen. KSV gaat zondag op bezoek bij Eendracht Houtem.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Nauw (71’ Michel), Vanslembrouck, Hinderdael (62’ Letouche), Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Jacobs (62’ Merckaert), Noël-Dero, Nissens, Van Der Linden, Dewael.
Jong Geraardsbergen: Van Gijsegem, Schelfhout (85’ Morreels), Mees, Schepens, Steenhoudt, Tashmetov (84’ Stevens), Salmon, Daiki (65’ Muanza), Mulumba-Mugembe, Nukhanov, Vanderveken.
Doelpunten: 15’ Timmy De Vuyst (1-0); 38’ Stijn Jacobs (2-0); 76’ Brecht Merckaert (3-0); 77’ Jurgen Letouche (4-0); 84’ Timmy De Vuyst (5-0).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background