26 feb 2012

KSV verliest derby op Appelterre

De derby in de eerste provinciale kreeg concurrentie van Carnaval Ninove en het Geraardsbergse Krakelingenfeest. Beide ploegen moesten punten pakken om afstand te nemen van de degradatieplaatsen.

In de beginfase van de wedstrijd moest KSV-doelman Michel Wittenberg ingrijpen op een poging van Samuel Fransaert. Aan de overkant moest thuisdoelman Dieter Malfait een schot van Lennert Machtelinckx stoppen. De thuisploeg bleef gevaar scheppen en op voorzet van Kevin Perreman kopte Sebastien Hooghe de bal naast het Geraardsbergse doel. Enkele seconden later kon Kevin De Wannemaeker een doelpoging van Kenny Witpas verhinderen. Het was echter de snelle Xander Van Der Beck die de thuisdefensie kon verschalken en de Geraardsbergenaars op voorsprong schoot: 0-1.

Even later besloot Xander Van Der Beck nog in het zijnet. Aan de overkant moest Michel Wittenberg ingrijpen op een poging van Samuel Fransaert. Even later kon Samuel Fransaert, op aangeven van Kenny Witpas, de bal dan toch tegen de netten prikken: 1-1. Alvorens te gaan rusten besloot Kenny Witpas ook nog voorlangs.

In het begin van de tweede helft moest Tommy De Vuyst tussenkomen op een poging van thuisspeler Gary Kulkens. De bezoekers gingen de druk opvoeren en nadat Lennert Machtelinckx in het zijnet besloot, moest thuisdoelman Dieter Malfait redden op een vrije trap van Bram Schiettecatte. Op het uur kwam de Oudenbergploeg dan toch op voorsprong via Koen Heereman die kon afwerken na een vrijschop van Davy Standaert: 1-2.  Op aangeven van Jonathan De Couvreur besloot Davy Standaert ook nog nipt naast het thuisdoel.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen werd handspel van Tommy De Vuyst bestraft met een penalty. Gary Kulkens kon de elfmeter omzetten: 2-2.

En toen even later een schot van Bjorn Meuleman via de paal over de doellijn ging zat de thuisploeg op rozen: 3-2.

De Oudenbergploeg moest op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Appelterre die nog kansen kon creëren. Op voorzet van Kenny Witpas besloot Samuel Fransaert van dichtbij naast, maar na balverlies van Koen Heereman kon Kenny Witpas de einduitslag vastleggen: 4-2.

Door deze nieuwe nederlaag komen de rood-gelen in nauwe schoentjes. In de komende thuismatchen tegen Kruibeke en Melsele zal men de punten moeten thuishouden.

Eendracht Appelterre: Malfait, Ben Youssef (72’ De Raeve), Perreman, Moulart, Boeykens, Hooghe (68’ Sonck), Kulkens, Sanchez, Meuleman, Witpas (89’ Vandenberghe), Fransaert.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Pruyt (82’ Cools), De Vuyst, De Wannemaeker, Heereman, Van Slembrouck, De Couvreur (70’ Van Der Linden), Machtelinckx (84’ Lackner), Van Der Beck, Schiettecatte, Standaert.

Doelpunten: 17’ Van Der Beck (0-1); 37’ Samuel Fransaert (1-1); 60’ Koen Heereman (1-2); 73’ Gary Kulkens (2-2); 76’ Bjorn Meuleman (3-2); 87’ Kenny Witpas (4-2).

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background