30 jan 2011

KSV verliest bij Munkzwalm

Na de riante overwinning tegen FC Gavere-Asper moest leider KSV Geraardsbergen op bezoek bij SK Munkzwalm.

Op een hardbevroren veld hadden beide teams het moeilijk om degelijke combinaties te creëren. De thuisploeg was in de aanvangsfase wel het meest in balbezit. Na een twintigtal minuten mocht Kenneth Fouquet een vrije trap nemen, en Guillaume Wijnen kopte de bal tegen de touwen: 1-0.
Even later kwamen de leiders goed weg na een nieuwe vrije trap van Kenneth Fouquet. De kopbal van Tom De Ridder belandde echter op de deklat. De rood-gele aanhang moest een halfuur wachten op een eerste kans. Het schot van Pieter Van Der Linden ging centimeters naast. Met nog een vijftal minuten te spelen voor de rust kwam KSV-doelman Jorn De Clerq in botsing met de doorgebroken Frederik Simoens. Scheidsrechter Peter Vandenhaesevelde trok onmiddellijk rood voor de Geraardsbergse keeper, en Kristof Van Slembroek moest zijn plaats afstaan aan de pas uit blessure gerecupereerde Michel Wittenberg.

In de tweede helft gingen de leiders, met zijn tienen, op zoek naar de gelijkmaker. Tommy De Vuyst kon Xander Van Der Beck lanceren, maar die raakte niet voorbij thuisdoelman Mario Lobert. Even later mocht Jonathan De Couvreur een vrijschop nemen, maar de poging van Tommy De Vuyst werd door doelman Lobert gestopt. Het doelpunt viel echter aan de overkant waar Kenneth Fouquet, op aangeven van Kevin Goessens, de bal keihard binnen knalde: 2-0.
De thuisploeg nam terug de match in handen, en na een vrije trap van Kenneth Fouquet moest KSV-doelman Michel Wittenberg ingrijpen op een kopbal van Xavier Cruypelinck. Op het kwartier kon Christian Golike een doelpoging van Frederik Simoens net voor de doellijn wegwerken. De Geraardsbergse doelman moest ook nog plat op een schot van Tom De Ridder, en halverwege de tweede helft verdwenen er ook nog pogingen van Joren Van Trimpont en Xavier Cruypelinck naast het bezoekende doel. Net voor het halfuur konden de rood-gelen nog een kansje afdwingen. Jonathan De Couvreur mocht een corner trappen, maar de kopbal van Kevin De Wannemaeker verdween over de dwarsligger. Even later moest Tommy De Vuyst de doorgebroken Thomas Machtelinckx afstoppen, en ref Peter Vandenhaesevelde wees onmiddellijk naar de stip. Tom de Ridder kon de penalty omzetten: 3-0.
Bij de thuisploeg verdween er nog een vrije trap van Kenneth Fouquet naast doel, en in de slotminuten moest thuisdoelman Mario Lobert nog ingrijpen op een schot van Vincent Deleenheer.

Volgende zondag maakt leider KSV Geraardsbergen de moeilijke verplaatsing naar Jong Zulte. Trainer Marc Bourdhaud’hui zal echter aan zijn ploeg moeten sleutelen want naast de geblesseerde Steven Maginet kan hij ook geen beroep doen op de geelgeschorste centrale verdedigers Tommy De Vuyst en Kevin De Wannemaeker.

SK Munkzwalm: Lobert,Goessens, De Jaegher, De Coene, Van Trimpont, Wijnen, Simoens (84’ Timperman), De Ridder, Machtelinckx (88’ De Saedeleer), Fouquet (87’ Claerhout), Cruypelinck.

KSV Geraardsbergen: De Clercq, Van Slembroek (39’ Wittenberg), De Vuyst, De Wannemaeker, De Bodt, Limpens, Golike, De Couvreur, Van Der Beck, Van Den Borre (46’ Deleenheer), Van Der Linden (69’ Cools).

Doelpunten: 21’ Guillaume Wijnen (1-0); 50’ Kenneth Fouquet (2-0); 75’ Tom De Ridder (3-0).
Rode kaart: 39’ Jorn De Clercq (KSV Geraardsbergen).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background