16 apr 2013

KSV verliest belangrijke punten in Merelbeke

Na de nederlaag in de woensdagavondwedstrijd op Kruibeke moest KSV Geraardsbergen in Merelbeke de volle buit pakken om zich terug op een veilige elfde plaats in de klassering te nestelen.

Reeds in de eerste minuut moest KSV-doelman Michel Wittenberg ingrijpen op een vrije trap van Matthias Van Durme. En rond het kwartier ging een schot van thuisspeler Mehdi Djelassi naast. Aan de overkant kon Brecht Merckaert zich door de thuisverdediging dribbelen, maar zijn poging ging naast. Even later mocht Maxime Cools een corner trappen en Tim Van Gijseghem devieerde de bal tegen de netten: 0-1.

De thuisploeg probeerde te reageren met een voorzet van Maarten Melkebeke, maar de kopbal van Matthias Van Damme verdween over de Geraardsbergse dwarsligger. Halverwege de eerste helft kenden de pogingen van Pieter Vleminckx en Xander Van Der Beck geen succes. Nadat eerder een poging van Kobe De Rudder naast ging kon Maxim De Craene op het halfuur voorzetten. Istvan Blanckaert prikte de gelijkmaker binnen: 1-1.

Beide teams kregen nog een kans voor de rust. Op een voorzet van Maxime De Craene kopte Mehdi Djelassi de bal in het zijnet. Aan de overkant kon Xander Van Der Beck voorzetten, maar thuisdoelman Jasper Van Kerckhove had geen moeite met de kopbal van Maxime Cools.

In het begin van de tweede helft besloot Xander Van Der Beck naast het Merelbeekse doel. De thuisploeg voerde de druk op, en Michel Wittenberg moest een kopbal van Maarten Melkebeke onschadelijk maken. Enkele minuten later dook Mehdi Djelassi alleen op voor het Geraardsbergse doel en moest Michel Wittenberg terug ingrijpen. KSV kwam ook nog god weg toen Maarten Melkebeke op de paal besloot. In de slotfase van de wedstrijd kregen de rood-gelen toch nog het deksel op de neus. Istvan Blanckaert tikte de bal door naar de ingevallen Matthias Boone die de thuisploeg op voorsprong bracht: 2-1.

In blessuretijd kwam de Oudenbergploeg nog dicht bij de gelijkmaker maar op een doelpoging van San De Nauw tikte doelman Japer Van Kerckhove de bal over de deklat.

Door deze nieuwe nederlaag zit KSV Geraardsbergen nog steeds in een benarde situatie. Toch is er in de Geraardsbergse rangen nog een sprankeltje hoop, maar dan zullen de resterende wedstrijden tegen Laarne-Kalken en Bambrugge moeten gewonnen worden.

FC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, Baetens, Spranghers, Melkebeke, Djelassi (83’ Ruyschaert), Blanckaert, Van Damme (66’ Boone), De Craene, De Wulf, Remon (80’ Van Hyfte-Ysebaert).

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Van Slembroeck, Van Gijseghem, De Wannemaeker, De Nauw, Hinderdael, Van Der Beck, Machtelinckx (60’ Fleurinck), Vleminckx, Cools, Merckaert (66’ Deleenheer).

Doelpunten: 18’ Tim Van Gijseghem (0-1); 31’ Istvan Blanckaert (1-1); 88’ Matthias Boone (2-1).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background