fbpx
23 mrt 2014

KSV pakt de volle buit in derby bij Bonanza

Voor de derby tussen Bonanza en KSV Geraardsbergen kregen alle dames gratis toegang. Bij Geraardsbergen moest doelman Michel Wittenberg in laatste instantie afhaken met hinder aan de achillespees.

De thuisploeg kon in de beginfase het meeste balbezit afdwingen. Nadat Koen Heremans de bal moest lossen maakte de Geraardsbergse doelman nog een fout op Andy Van De Perre, die bestraft werd met een gele kaart en een penalty. Koen Heremans maakte zijn foutje goed door de strafschop van Brecht Pieters te stoppen. Enkele minuten later kon Steve De Vlaminck voorzetten, en Andy Van De Perre kopte de bal tegen de netten: 1-0.

Halverwege de eerste helft hingen de bordjes bijna in evenwicht. Een poging van Timmy De Vuyst week af op het been van Lucas Poisson, en de bal hobbelde maar nipt naast. Na de daaropvolgende hoekschop van Maxime Cools kopte Tommy De Vuyst de bal naast het thuisdoel. Thuisdoelman Hans Van Der Biest moest ook nog een vrije trap van Niels Bogaert stoppen, en op het halfuur moest KSV-keeper Koen Heremans ingrijpen op een vrijschop van Brecht Pieters. Even voor de rust mocht Brecht Pieters opnieuw een vrijschop trappen. Doelman Koen Heremans kreeg de bal niet controle, en Steve De Vlaminck profiteerde om de voorsprong van Bonanza te verdubbelen: 2-0.

In de tweede helft nam de Oudenbergploeg het heft in handen. Op aangeven van Brecht Merckaert kon doelman Hans Van Der Biest een poging van Timmy De Vuyst onvoldoende wegwerken, en de goed gevolgde Maxime Cools kon de aansluitingstreffer scoren: 2-1.

Amper twee minuutjes later moest Hans Van Der Biest ingrijpen op een schot van Brecht Merckaert. Matthias Hinderdael besloot nog naast, maar enkele tellen later kon Timmy De Vuyst voorzetten en Maxime Cools prikte de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2.

Halverwege de tweede helft ging Timmy De Vuyst op zoek naar de winning-goal, maar hij besloot nipt naast. De Cowboy’s kwamen ook nog even de neus aan het venster steken, maar Brecht Pieters trapte de bal op de paal. Aan de overkant mocht Niels Bogaert een corner trappen waarop heel wat geharrewar ontstond voor het Bonanza-doel, maar na meerdere pogingen kreeg niemand het leder over de doellijn. Het was enkel uitstel voor de Geraardsbergenaars, want een tiental minuten voor tijd kon Timmy De Vuyst dan toch de rood-gelen op voorsprong brengen: 2-3.

Bonanza kon in de slotminuten niet meer dreigen, zodat de 3 punten meegaan naar de Oudenbergstad.

Volgende zondag ontvangt KSV Geraardsbergen rode lantaarn Nederename. Een wedstrijd waarin de rood-gele formatie van coach Yves Van den Berghe normaal terug de volle buit moet pakken.

FC Bonanza: Van Der Biest, Poisson (83’ Vernis), Hoebeke, Meers, Pieters, De Smet, Lackner, De Vlaminck, Verspeeten, Van De Perre, Van Den Branden (85’ Franceus).

KSV Geraardsbergen: Heremans, De Nauw, Vanslembrouck, De Vuyst Tommy, Bogaerts, Hinderdael, Cools (88’ De Roeck), Machtelinckx, De Vuyst Timmy (92’ Van Den Kerckhove), Van Acoleyen Nick (84’ Van Acoleyen Renko), Merckaert.

Doelpunten: 18’ Andy Van De Perre (1-0); 42’ Steve De Vlaminck (2-0); 48’ en 63’ Maxime Cools (2-1 en 2-2); 80’ Timmy De Vuyst (2-3).

 
Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background