fbpx
9 mrt 2015

KSV laat leidersplaats liggen

Met een gelijkspel op Bonanza liet KSV Geraardsbergen vorige week de kans liggen om mee aan de leiding te komen.


In de thuiswedstrijd tegen Lebeke-Aalst creëerden de rood-gelen de eerste kansen. Eerst verdween een schot van Timmy De Vuyst over de deklat. Enkele tellen later kon Timmy De Vuyst voorzetten, en was er een redding van doelman Jonathan De Paepe nodig om Jurgen Letouche van de openingstreffer te houden. Het was echter Glenn Van Berlamont die zich aan de overkant kon doorzetten en de bezoekers onverwacht op voorsprong plaatste: 0-1.
Enkele minuten later moest thuisdoelman Michel Wittenberg ook nog een schot van Nils Van Poelvoorde stoppen. De Geraardsbergenaars gingen op zoek naar de gelijkmaker maar doelman Jonathan De Paepe kon een poging van Niels Bogaert stoppen. Even later moest hij terug een fantastiche redding uit de kast toveren om Timmy De Vuyst het scoren te beletten. En Stijn Jacobs besloot nog naast het bezoekende doel. De druk van de Oudenbergploeg werd uiteindelijk toch beloond. Op aangeven van Timmy De Vuyst kon Lennert Machtelinckx de gelijkmaker scoren: 1-1.
Een minuutje later kwam KSV ei zo na op voorsprong, maar Jonathan De Paepe kon terug met een prachtsave uithalen na een kopbal van Stijn Jacobs. De gelijke stand bij de rust was zeker en vast de verdienste van de bezoekende doelman.
Na de rust was de eerste aanval van de bezoekers meteen raak. Het was Nils Van Poelvoorde die voor het doelpunt tekende: 1-2.
De thuisploeg probeerde te reageren met een schot van Jurgen Letouche, maar ook hij raakte niet voorbij doelman Jonathan De Paepe. De rood-gelen bakten er niks meer van in de tweede helft, en Lebeke-Aalst kwam gevaarlijk voor de dag. Op het uur kon Jorg Nissens een poging van Glenn Van Berlamont net voor de doellijn wegwerken, maar enkele minuten later knalde Nils Van Poelvoorde de 1-3 tegen de netten.
Nils Van Poelvoorde liet zelfs de kans nog liggen om de score verder op te drijven. In de slotfase van de wedstrijd moest Michel Wittenberg nogmaals ingrijpen op een nieuwe doelpoging van Nils Van Poelvoorde. Aan de overkant kon Jonathan De Paepe een poging van Matthias Hinderdael stoppen. Op het einde van de reguliere tijd scoorde Stijn Jacobs nog de aansluitingstreffer: 2-3.
In blessuretijd gingen de rood-gelen nog op zoek naar de gelijkmaker, maar ze konden de bezoekende doelman niet meer bedreigen. Geraardsbergen laat voor de tweede week op rij de kans liggen om de leiderspositie in te nemen.
KSV Geraardsbergen: WIttenberg, Nissens, Vanslembrouck, De Vuyst Tommy, Bogaerts, Hinderdael, Jacobs, Machtelinckx, De Vuyst Timmy (86’ Michel), Letouche, Van Acoleyen Nick (59’ Van Acoleyen Renko).
SK Lebeke-Aalst: De Paepe, D’Haeyer, Van Poelvoorde, Geeroms, De Schrijver, Guldemont, Van Berlamont, Van Hoefs (66’ Delahaye), Roelandt (90’ Van Den Eeckhout), Renneboog, Perreman.
Doelpunten: 11’ Glenn Van Berlamont (0-1); 25’ Lennert Machtelinckx (1-1); 47’ en 66’ Nils Van Poelvoorde (1-2 en 1-3); 90’ Stijn Jacobs (2-3).

 
Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background