29 jul 2013

KSV krijgt zware pandoering in Cofidis-Cup

De eerste ronde van de Cofidis-cup kwam nog te vroeg voor KSV Geraardsbergen. Coach Yves Van Den Berghe moest nog een achttal basisspelers missen voor de wedstrijd tegen eerste provincialer Jong Lede.

De bezoekers namen onmiddellijk het initiatief. Na amper vijf minuten moest thuisdoelman Koen Heremans reeds ingrijpen op een schot van Klaas Van Den Bossche. Even later mocht Koen Schockaert (ex- Club Brugge) een hoekschop trappen en Amrani Ndikumana kopte de bal tegen de netten: 0-1.

Op het kwartier kon Koen Schockaert de bal afleggen voor Thomas Coppens die nipt naast besloot. Enkele minuten later kon Klaas Va Den Bossche voorzetten, en de vrijstaande Koen Schockaert kon afwerken: 0-2. Amper een minuutje later scoorde Thomas Coppens, op aangeven van Tim De Schepper, de 0-3.

Rond het halfuur kon Tommy De Kegel voorzetten, en Amrani Ndikumana tikte zijn tweede treffer binnen: 0-4.

KSV-keeper Koen Heremans moest even later nog redden op een schot van Tim De Schepper. Op een poging van Sofiane Dahroui moest bezoekend doelman Bart Meulewaeter de bal lossen, en Alexander Dubois kon in de rebound de eerredder scoren: 1-4.

Ook in de tweede helft gingen de bezoekers door op hun elan. Koen Schockaert kon voorzetten, maar de ingevallen Thomas Zwart liet een open doelkans liggen. Halverwege de tweede helft mocht Koen Tackaert voorzetten, en deze keer kon Thomas Zwart wel afwerken: 1-5. Amper een minuutje later prikte Koen Schockaert de 1-6 tegen de touwen.

Enkele minuten later dribbelde Klaas Van Den Bossche zich door de Geraardsbergse defensie, maar hij besloot over de dwarsligger. De thuisploeg ging ook nog op zoek naar een doelpunt, maar op aangeven van Mimoun Bihi kopte Nick Van Acoleyen de bal naast het bezoekende doel. Ook Benito Salabiaku besloot nog naast. Met nog een vijftal minuten te spelen werd bezoeker Tim De Schepper foutief afgestopt in het strafschopgebied. Koen Schockaert mocht van op de penaltystip de zware eindcijfers vastleggen: 1-7.

Volgende zondag speelt KSV Geraardsbergen thuis in de Beker van Oost-Vlaanderen. Om 17 uur komt Buggenhout op bezoek aan de Molendreef. Hopelijk kan Yves Van Den Berghe tegen dan enkele van zijn sterkhouders recupereren.

KSV Geraardsbergen: Heremans, Bihi Abdelohid, De Nauw, Fogel, Bogaerts (46’ Matexosian), Machtelinckx, Dubois (46’ Van Acoleyen), Cools, Dahroui, Maes (53’ Salabiaku), Bihi Mimoun.

Jong Lede: Meulewaeter, Spotbeen, Wellens, De Kegel, Van Den Bossche, Coppens (65’ Melckebeeck), Ndikumana (46’ Zwart), De Schepper, Praet, Deracourt (61’ Tackaert), Schockaert).

Doelpunten: 7’ Amrani Ndikumana (0-1); 19’ Koen Schockaert (0-2); 20’ Thomas Coppens (0-3); 33’ Amrani Ndikumana (0-4); 39’ Alexander Dubois (1-4); 67’ Thomas Zwart (1-5); 68’ en 85’ Koen Schockaert (1-6 en 1-7).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background