16 sep 2018

KSV Geraardsbergen wint streekderby op Osta Meerbeke

Op de derde speeldag moest KSV Geraardsbergen op bezoek bij Osta Meerbeke.

Op de derde speeldag moest KSV Geraardsbergen op bezoek bij Osta Meerbeke.

De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong toen bezoekend doelman Niko Tharouniatis geklopt werd op een schot van Michael Delahaye: 1-0.

De rood-gelen gingen op zoek naar de gelijkmaker maar Shanko Walraevens besloot over doel en thuisdoelman Joren Frisch stopte een schot van Robin Dujardin. Halverwege de eerste helft werd handspel van Lothar De Vidts bestraft met een penalty. Jonas De Ville schoot de elfmeter binnen: 1-1.

De thuisploeg creëerde nog kansen via Perparim Prekadini die eerst naast besloot en enkele minuten later een doelpoging gestopt zag door Niko Tharouniatis. Bij de bezoekers kenden de pogingen van Robin Dujardin, Timmy De Vuyst en Matthias Hinderdael geen succes.

In de tweede helft was het wachten op een poging van Shanko Walraevens die voorlangs besloot. Aan de overkant kwam de Geraardsbergse keeper even in moeilijkheden op een schot van Yannick Sonck. Met nog een twintigtal minuten te spelen slaagde Timmy De Vuyst erin om de ingevallen Dylan Jouret te lanceren en die plaatste de Geraardsbergenaars op voorsprong: 1-2.

Een paar minuutjes later werd de wedstrijd beslist toen Brecht Merckaert kon voorzetten en Lennert Machtelinckx doelman Joren Frisch het nakijken gaf: 1-3.

Doelman Niko Tharouniatis kwam nog eens in moeilijkheden op een poging van Jens Van De Maele. Aan de overkant besloot Timmy De Vuyst naast. Niko Tharouniatis moest nog ingrijpen op een schot van Glenn Van Berlamont, en Kevin De Sa Faria besloot nog naast voor de thuisploeg. Bij de Oudenbergploeg schoot Dylan Jouret nog over doel.

Osta Meerbeke: Frisch, Guldemont, Desert, Somers, De Vidts, Van De Maele, Delahaye (67′ Van Berlamont), Prekadini, Timmermans, Sonck (77′ Van Den Houte), De Sa Faria.

KSV Geraardsbergen: Tharouniatis, Waegeman, Cools (74′ Nissens), De Vuyst Tommy, Bogaerts, Hinderdael, Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Dujardin, Walraevens (72′ Merckaert), De Ville (62′ Jouret).

Doelpunten: 12′ Michael Delahaye (1-0); 23′ Jonas De Ville (1-1); 70′ Dylan Jouret (1-2); 73′ Lennert Machtelinckx (1-3). 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background