5 okt 2015

KSV Geraardsbergen wint probleemloos op Houtem

Afgaande op de resultaten van de voorbije weken moest Eendracht Houtem wel een haalbare kaart zijn voor de Geraardsbergenaars.


In de eerste tien minuten kon de thuisploeg veldoverwicht afdwingen en kwam het zelfs een paar keer dreigen. Bezoekend doelman Michel Wittenberg moest plat op een schot van Brian Van Den Bossche. Even later moest hij, na een corner van Dante Erauw, redden op een kopbal van Gert Hutsebaut.
Nadien namen de bezoekers de match in handen, wat meteen een doelpunt opleverde. Jurgen Letouche besloot op de dwarsligger, maar Stijn Jacobs (foto) kon de rebound binnentikken: 0-1.
De Oudenbergploeg bleef domineren en kansen afdwingen. Op aangeven van Timmy De Vuyst ging een kopbal van Stijn Jacobs naast. Even later moest thuisdoelman Steven Vandenbossche redden op een doelpoging van Timmy De Vuyst. De thuisdoelman kwam nogmaals in moeilijkheden op een schot van Timmy De Vuyst, maar deze keer kon Stijn Jacobs de rebound niet verzilveren. Op het halfuur kon Timmy De Vuyst, op een voorzet van Brecht Merckaert, de score toch opdrijven: 0-2.
Thuisdoelman Steven Vandenbossche kon nog eens ingrijpen op een poging van Timmy De Vuyst, maar een minuutje later gaf de Geraardsbergse spits de doelman toch het nakijken: 0-3.
Enkele minuten voor de rust moest thuisdoelman Steven Vandenbossche nogmaals redden op een doelkans van Jurgen Letouche, en aan de overkant moest Michel Wittenberg een doelpoging van Brian Van Den Bossche stoppen.
Ook in de tweede helft bleven de Geraardsbergenaars kansen creëren. Steven Vandenbossche moest plat op een schot van Stijn Jacobs. Timmy De Vuyst kreeg een drietal kansen, maar slaagde er niet in om af te werken. Even later werd handspel van Gert Hutsebaut bestraft met een penalty. De Houtemse keeper kon echter de penalty van Timmy De Vuyst stoppen.
Met nog een twintigtal minuten te spelen kwam Stef Temmerman een paar keer dreigen, maar hij raakte niet voorbij KSV-keeper Michel Wittenberg.
Het initiatief bleef echter van de bezoekers komen. Steven Vandenbossche moest een vrije trap van Dieter Noêl-Dero stoppen. Enkele minuten later besloot Brecht Merckaert over het thuisdoel. Op corner van Pieter Van Der Linden kon Dieter Noël-Dero uiteindelijk de 0-4 tegen de netten werken.
Een minuutje later kon Stijn Jacobs voorzetten, maar Dieter Noël-Dero kopte de bal op de paal. Bij de thuisploeg verdween een schot van Robin Beirnaert naast het Geraardsbergse doel.
Volgende week speelt KSV Geraardsbergen thuis tegen Gavere-Asper. Timmy De Vuyst pakte een derde gele kaart en mist de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg.
Eendracht Houtem: Vandenbossche Steven, De Keyser (46’ Van Der Schueren), Eeckhout, Van Wassenhove (73’ Michiels), Van Hauwermeiren (46’ De Saedeleer), Beirnaert, Erauw, Hutsebaut, Van De Velde, Temmerman, Van Den Bossche Brian.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Nauw, De Vuyst Tommy, Vandenbroeck (20’ Van Der Linden), Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Jacobs, Letouche (71’ Hinderdael), Merckaert, Noël-Dero, Nissens.
Doelpunten: 11’ Stijn Jacobs (0-1); 31’ en 36’ Timmy De Vuyst (0-2 en 0-3); 84’ Dieter Noël-Dero (0-4).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background