30 jul 2018

KSV Geraardsbergen wint in eerste wedstrijd Hofman Cup

Het nieuwe voetbalseizoen is voor KSV Geraardsbergen gestart met een thuiswedstrijd tegen Waarschoot.

Het nieuwe voetbalseizoen is voor KSV Geraardsbergen gestart met een thuiswedstrijd tegen Waarschoot. In deze eerste wedstrijd voor de Hofman Cup debuteerden Néhémie Katshiame (ex- Olsa Brakel) en Robin Dujardin (ex- Sparta Moerbeke-Geraardsbergen) bij de rood-gelen.

In de beginfase van de wedstrijd moest thuisdoelman Nick Van Acoleyen ingrijpen op een poging van Aaron De Witte. Op een vrijschop van Robin Dujardin besloot Jonathan Waegeman naast, en halverwege de eerste helft kende Robin Dujardin ook geen succes in de afwerking. Aan de overkant besloot Arnold Wakam Ngompe, op aangeven van Yan Banow, naast. Yan Banow besloot net voor de rust ook nog voorlangs.

Tijdens de rust voerde KSV-coach Kevin Waegemans liefst vier vervangingen uit. De tweede helft begon met een poging van de ingevallen Dylan Jouret die zijn bal naast het bezoekende doel zag verdwijnen. De thuisploeg domineerde en na een kwartier werkte Lennert Machtelinckx perfect af: 1-0.

De rood-gelen bleven aandringen. Doelman Kristof De Baere moest een schot van Dylan Jouret stoppen, en ook de ingevallen Shanko Walraevens kon niet afwerken. Doelman Kristof De Baere moest ook nog eens ingrijpen op een poging van de snelle Néhémie Katshiame, en net voor het einde van de wedstrijd moest de bezoekende doelman ook nog een schot van Matthias Hinderdael stoppen.

Volgend weekend wordt in Waarschoot de terugwedstrijd gespeeld.

KSV Geraardsbergen: Van Acoleyen, Waegeman, De Vuyst Tommy, Hinderdael, Katshiame, Machtelinckx, Danau (46′ Cools), Dujardin, Merckaert (46′ Jouret), Nissens (46′ Walraevens), De Ville (46′ Van Den Broecke).

Waarschoot: Verborgt (46′ De Baere), Die, De Muynck, Banow, De Witte, Gillis (52′ De Meyere), Goethals, Vandenhende, Chaoula, Kerckaert (55′ Nys), Wakam Ngompe.

Doelpunt: 59′ Lennert Machtelinckx (1-0). 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background