15 feb 2016

KSV Geraardsbergen verliest op Gavere-Asper

Voor de verplaatsing naar Gavere-Asper liet coach Yves Van Den Berghe liefst zes basisspelers aan de kant.


Koen Heereman kreeg als kersverse vader een dagje vrij. Voor Tommy De Vuyst, Stijn Jacobs, Jurgen Leouche, Matthias Hinderdael en Jorg Nissens was er geen plaats in de selectie omdat ze de afgelopen week door skiverlof afwezig waren op de trainingen. Hierdoor kregen Keagan Dewael, Bjorn Brootcoorens en Nick Van Acoleyen een plek in de basiself. Michel Wittenberg nam na enkele weken blessureleed terug zijn plaats tussen de palen in.
In de beginfase werd een doelpunt van Bono Cadron afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later moest KSV-doelman Michel Wittenberg een schot stoppen van Bono Cadron. Aan de overkant mocht Bjorn Brootcoorens een corner trappen, maar thuisdoelman Frederick Van Poucke kon redden op de kopbal van Nick Van Acoleyen. Op het halfuur kon Bono Cadron voorzetten maar thuiskapitein Jente Glorieus besloot te zwak op doel. Aan de overkant ging een schot van Timmy De Vuyst naast. Een minuutje later kon thuisspeler Sven De Cubber voorzetten, maar Cedric Buyck besloot op de paal. De laatste kans voor de rust was voor Geraardsbergen maar het schot van Timmy De Vuyst verdween over de dwarsligger.
Na de rust kon Brecht Merckaert voorzetten, maar de poging van Timmy De Vuyst verdween terug naast het thuisdoel. Net voor het uur gaf Sven De Cubber, met een prachtig geplaatste vrije trap, bezoekend doelman Michel Wittenberg het nakijken: 1-0.
Halverwege de tweede helft besloot Sven De Cubber op de deklat maar een minuutje later kon Tim Delahaye, na een corner van Lander Deconinck, toch binnen koppen: 2-0.
Na een rode kaart voor Timmy De Vuyst moesten de Geraardsbergenaars nog met 10 verder. In de slotminuten kwamen de bezoekers toch nog dicht bij de aansluitingstreffer. Thuisdoelman Frederick Van Poucke moest nog ingrijpen op een vrijschop van Davy Van Den Broeck. Net voor het einde van de match werd ook nog de ingevallen thuisspeler Jellert Bettens uitgesloten. Op weg naar de kleedkamers volgde ook nog wat tumult met de scheidsrechter.
FC Gavere: Van Poucke, Delahaye, Deconinck, De Cubber, Buyck (62’ Verougstraete), De Bodt (83’ Vanrenterghem), Glorieus, Cadron, Van De Vijver (76’ Bettens), De Vrieze, Rasschaert.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Nauw, Vanslembrouck, Dewael, Van Den Broeck, Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Brootcoorens (81’ Michel), Van Acoleyen (65’ Berisha), Merckaert, Noël-Dero.
Doelpunten: 58’ Sven De Cubber (1-0); 68’ Tim Delahaye (2-0).
Rode kaarten: 71’ Timmy De Vuyst (Geraardsbergen); 89’ Jellert Bettens (Gavere).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background