3 mei 2015

KSV Geraardsbergen uitgeschakeld na verlengingen

In de eindronde voor een bijkomende stijger naar eerste provinciale moest KSV Geraardsbergen op bezoek bij KVV Ardennen.


De rood-gelen begonnen gretig aan de wedstrijd. Op het kwartier moest thuisdoelman Tim Vandenabeele ingrijpen op een doelpoging van Jurgen Letouche. Enkele minuten later kon Jorg Nissens voorzetten, maar Tim Vandenabeele kon terug redden op de doelpoging van Stijn Jacobs. Halverwege de eerste helft moest KSV-doelman Michel Wittenberg ingrijpen bij een vrije trap van Laurens Simoens. Even na het halfuur kwam de thuisploeg goed weg toen Stijn Jacobs, op aangeven van Davy Van Den Broeck, op de deklat besloot. Aan de overkant verdween een afstandschot van Joachim Norga naast het Geraardsbergse doel. Een paar minuten later dook Timmy De Vuyst alleen voor doel op, maar hij raakte niet voorbij de thuisdoelman. Bij de Oudenberploeg moest Michel Wittenberg nog een vrijschop van Laurens Simoens stoppen. De eerste helft kende nog een bizar einde. Bij een lange bal van Sam De Nauw, waarbij de lokale defensie dacht dat ze de bal zouden terugkrijgen en waarbij iedereen bleef staan, tikte Timmy De Vuyst de bal voorbij Tim Vandenabeele: 0-1.
Er ontstond heel wat protest bij de thuisploeg, maar de Geraardsbergenaars losten de situatie sportief op door thuisspeler Lorenzo Van Keymeulen een vrijgeleide te geven om de gelijkmaker te scoren: 1-1.
In het begin van de tweede helft kwam het initiatief van de thuisploeg. Doelman Michel Wittenberg moest een vrijschop van Laurens Simoens stoppen, en enkele minuten later moest de Geraardsbergse doelman nogmaals ingrijpen op een schot van Lieven Vergalle. Halverwege de tweede helft moest de KSV-keeper ook nog een kopbal van Jens Van Steenbrugghe onschadelijk maken. Geraardsbergen kwam ook nog een paar keer aandringen. Op voorzet van de ingevallen Maxime Cools kon Timmy De Vuyst naar doel koppen, maar Tim Vandenabeele stond terug op de goede plaats. Enkele tellen later moest de thuisdoelman ook nog een poging van Brecht Merckaert stoppen. De laatste kansen in de reguliere speeltijd waren voor Joachim Norga en Arnaud De Dobbeleer, maar ook zij konden de match niet beslissen.
In de eerste verlenging creëerden beide ploegen om beurten kansen. Reeds in de eerste minuut verdween een schot van Davy Van Den Broeck naast het thuisdoel. Aan de overkant moest Michel Wittenberg een schot van Lieven Vergalle stoppen. Ook Timmy De Vuyst besloot nog op doelman Tim Vandenabeele, en Michel Wittenberge stopte een schot van Jens Van Steenbrugghe. Het was uiteindelijk Joachim Norga, die op voorzet van Lorenzo Van Keymeulen, de thuisploeg op voorsprong bracht: 2-1.
Even later moest doelman Michel Wittenberg nog een poging van Jens Van Steenbrugghe stoppen.
In het begin van de tweede verlenging kreeg KSV het deksel op de neus. Na slecht uitverdedigen kon Lorenzo Van Keymeulen de bal doortikken naar Jens Van Steenbrugghe die de 3-1 tegen de netten prikte.
De Geraardsbergenaars gingen nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar een sterke Tim Vandenabeele bracht telkens redding op doelpogingen van Sam De Nauw en Timmy De Vuyst.
Voor KSV Geraardsbergen zit de eindronde erop. Ardennen krijgt in de volgende ronde het bezoek van Sinaai.
KVV Ardennen: Vandenabeele, Gosseye, Claus (10’ De Ridder), Van Steenbrugghe Lander (110’ De Bleeckere), Devos Kim, Van Keymeulen (119’ Devos Theo), Norga, Simoens, Vergalle, De Dobbeleer, Van Steenbrugghe Jens.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Nissens (106’ Van Acoleyen Nick), De Nauw, De Vuyst Tommy, Bogaerts, Machtelinckx, Merckaert, Van Den Broeck (118’ De Vlaminck), De Vuyst Timmy, Letouche (66’ Cools), Jacobs.
Doelpunten: 43’ Timmy De Vuyst (0-1); 44’ Lorenzo Van Keymeulen (1-1); 99’ Joachim Norga (2-1); 106’ Jens Van Steenbrugghe (3-1).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background