9 mei 2010

KSV Geraardsbergen uitgeschakeld in de eindrondes

In zijn eerste wedstrijd van de eindronde moest KSV Geraardsbergen op bezoek bij SK Lebbeke.

De thuisploeg versierde gedurende het eerste kwartier het meeste balbezit, maar doelman Michel Wittenberg. Aan de overkant moest thuisdoelman Yannick Sen plat op een schot van Wouter Sadones. Lebbeke creëerde nog kansen via Mimoun Bihi en Yannick Roesems, maar Michel Wittenberg bleef alert. Even voor het halfuur kon Xander Van Der Beck voorzetten, en Stijn Serlippens prikte de bal tegen de netten: 0-1.
Even later kon Xander Van Der Beck afleggen voor Geoffrey Roelandt die over het Lebbeekse doel besloot. Michel Wittenberg moest nog tussenkomen op een doelpoging van Bruno Dooms, en net voor de rust moest de KSV-keeper een schot van Yannick Willems stoppen.
In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk op. Op een poging van Davy Berckmoes kon Michel Wittenberg de bal in hoekschop verwerken. Even later moest de Geraardsbergse doelman een vrijschop van Yannick Roesems stoppen. Aan de overkant werd een doelpoging van Stijn Serlippens net voor de doellijn gekeerd. De blauw-witten bleven echter voor dreiging zorgen, en Wittenberg moest nogmaals redden op een doelpoging van de ingevallen Yannick Van Impe. Op het uur kon Yannick Willems voorzetten, maar de kopbal van Matthias Janssens verdween over de dwarsligger. Met nog een kwartier te spelen kon Matthias Van Der Bruggen voorzetten, maar Mimoun Bihi besloot naast. Enkele minuten later was het de beurt aan Mimoun Bihi om voor te zetten, maar Yannick Van Impe vergat af te werken. Op een doelpoging van Tommy De Cock kon de KSV-doelman de bal nog over de deklat tikken, en ook moest hij nog een schot van Yannick Willems stoppen. Aan de overkant slaagde Xander Van Der Beck erin om een paar thuisverdedigers uit te schakelen, maar zijn poging ging voorlangs. In de slotminuut kon Michel Wittenberg nog een poging van Wouter Foket afstoppen, maar Matthias Van Der Bruggen kon in de rebound de verdiende gelijkmaker scoren: 1-1.
Ook in de eerste verlenging kwam SK Lebbeke het gevaarlijkst uit de hoek. Eerst gingen pogingen van Mimoun Bihi en Hamdi Frouja naast, nadien moest Wittenberg tot twee maal toe ingrijpen op doelpogingen van Mimoun Bihi.
In de tweede verlenging begonnen de geleverde inspanningen door te wegen, en kon geen van beide ploegen nog voor doelgevaar zorgen. In de 118de minuut werd KSV-speler Steven Maginet nog uitgesloten met een tweede gele kaart.

Strafschoppen moesten uiteindelijk beslissen in deze eindrondewedstrijd. Thuisdoelman Yannick Sen kon de penalty van Xander Van Der Beck stoppen, terwijl zijn ploegmaats geen steekjes lieten vallen. Lebbeke won de penaltyreeks met 5-4, en moet nu in de halve finale op bezoek bij SK Lovendegem.

SK Lebbeke: Sen, Verbert, Willems (84’ Duym), Janssens, De Cock, Dooms, Frouja, Berckmoes (68’ Van Der Bruggen), Bihi, Foket, Roesems (54’ Van Impe).

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Roelandt, Van Slembroeck, De Wannemaker, Maginet, Sampil, Van Der Beck, Sadones, Deleenheer (68’ Van Der Linden), Van Den Borre (83’ Golike), Serlippens (73’ De Roeck).

Doelpunten: 28’ Stijn Serlippens (0-1); 89’ Matthias Van Der Bruggen (1-1).

Rode kaart:
118’ Steven Maginet (2x geel)

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background