23 nov 2015

KSV Geraardsbergen rukt op naar tweede plaats

Geraardsbergen moest op bezoek bij het vijfde gerangschikte Edeboys.


De thuisploeg begon gezwind aan de wedstrijd, en de Geraardsbergenaars moesten zich even aanpassen aan het smalle veld. Doelman Michel Wittenberg moest al vlug ingrijpen op een schot van Dante Cooreman.
Het was echter de Oudenbergploeg die vroeg op voorsprong kwam, toen Timmy De Vuyst thuisdoelman Jonas Vispoel het nakijken gaf: 0-1.
De Geraardsbergenaars gingen na het doelpunt heel wat gretiger spelen en creëerden de ene kans na de andere. Eerst ging een poging van Brecht Merckaert naast. Even later mocht Stijn Jacobs een corner nemen, maar ook de kopbal van Kristof Vanslembrouck verdween naast het thuisdoel. Doelman Jonas Vispoel moest ook nog een schot van Stijn Jacobs onschadelijk maken. Na een voorzet moest de plaatselijke keeper ook nog een kopbal van Tommy De Vuyst pakken. Pogingen van Timmy De Vuyst en Dieter Noël-Dero misten nog de juiste richting, maar enkele minuten voor de rust kon Stijn Jacobs uiteindelijk met een vrije trap de score opdrijven: 0-2.
Ook in het begin van de tweede helft kregen de Edeboys meer balbezit, echter zonder doelman Michel Wittenberg te bedreigen. Naargelang de tweede helft vordere namen de bezoekers terug het heft in handen. Pogingen van Stijn Jacobs en Timmy De Vuyst gingen naast, en doelman Jonas Vispoel moest redden op een schot van Sam De Nauw. Halverwege de tweede helft kon Sam De Nauw voorzetten en Timmy De Vuyst werkte prachtig af: 0-3.
De Geraardsbergenaars kregen nog kansen via Stijn Jacobs en Timmy De Vuyst, maar konden het verschil niet meer opdrijven.
Een overtuigende zege van de rood-gelen, waarbij de thuisploeg nog mocht tevreden zijn dat de score niet hoger opliep. Geraardsbergen staat nu op een gedeelde tweede plaats. Op de volgende speeldag ontvangen ze leider Ardennen.
Edeboys: Vispoel, Meulenberg (56’ Devlieghere), De Groot, Van Goethem, Lamine, Cooreman, Bontinck Sven (67’ De Mol), Bontinck Tony, Kamara (46’ De Mey), Helderwert, Den Dooven.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Nauw, Vanslembrouck, De Vuyst Tommy, Heereman (75’ Van Den Broeck), Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Jacobs (87’ Michel), Merckaert, Noël-Dero (79’ Brootcoorens), Nissens.
Doelpunten: 13’ Timmy De Vuyst (0-1); 41’ Stijn Jacobs (0-2); 69’ Timmy De Vuyst (0-3).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background