3 feb 2013

KSV Geraardsbergen pakt punt in Melsele

Door de slechte weersomstandigheden was het al van 6 januari geleden dat er bij KSV Geraardsbergen nog eens gevoetbald werd.

Bij de herneming van de voetbalcompetitie moesten de jongens van trainer Yves Van Den Berghe onmiddellijk de verre trip naar het vierde geklasseerde Svelta Melsele maken. Bovendien kon de Geraardsbergse coach geen beroep doen op Kevin De Wannemaeker en Frederik Pruyt (beiden geelgeschorst), en Vincent Deleenheer (skivakantie). Hierdoor kon Brecht Merckaert, na ongeveer een jaar blessureleed, zijn heroptreden vieren. Ook belofte Sam De Nauw mocht aan de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd was amper vijf minuten bezig toen Sam De Nauw kon voorzetten, en doelman Lieven Somers moest ingrijpen op een schot van Koen Heereman. Halverwege de eerste helft verdween een loeier van Tim Van Gijseghem nipt over de dwarsligger. De thuisaanhang moest tot de laatste tien minuten van de eerste helft wachten op enkele kansen van hun team. Eerst moest KSV-keeper Michel Wittenberg een vrije trap van Stijn Vinck stoppen, en enkele minuten later kon Tim Van Gijseghem een poging van Olivier Van Goethem net voor de doellijn wegwerken. De Geraardsbergse doelman moest ook nog een schot van Joost Smet stoppen.

Na de rust kwam er een totaal herboren thuisploeg op het veld, en was het bij de rood-gelen alle hens aan dek om de nul op het bord te houden. Reeds in de eerste minuut ging een schot van Davy Van Den Nieuwenbriel centimeters naast. Even later kon Joost Smet voorzetten en moest Michel Wittenberg ingrijpen op een kopbal van Davy Van Den Nieuwenbriel. Ook de ingevallen Nicky Baert zag zijn poging naast het Geraardsbergse doel verdwijnen, en enkele tellen later moest Michel Wittenberg plat op een schot van Wouter Kersschot. Even voor het kwartier kon Nicky Baert voorzetten en was er terug een redding van Michel Wittenberg nodig om Joost Smet het scoren te beletten. Een paar minuutjes later mocht Matthias Lambrecht een corner trappen, waarop de kopbal van Stef Suy centimeters over de dwarsligger verdween. De Oudenbergploeg die moest knokken voor elke bal, verloor halverwege de tweede helft nog Tim Van Gijseghem en Sam De Nauw die met blessures naar de kant moesten. Met nog een twintigtal minuten te spelen konden de rood-gelen uiteindelijk toch een vuist maken, maar de pogingen van Brecht Merckaert en de ingevallen Jeroen Schoukens gingen naast. Aan de overkant besloot Stijn Vinck naast doel, en zag hij bij een tweede poging de bal op de deklat belanden. Eigenlijk tegen het spelbeeld in kon Xander Van Der Beck bij een sporadische tegenactie de openingstreffer scoren: 0-1.

De Oudenbergploeg begon terug in hun kansen te geloven, maar de ingevallen Renko Van Acoleyen besloot naast. Op aangeven van Xander Van Der Beck kreeg Pieter Vleminckx de kans om de score te verdubbelen, maar doelman Lieven Somers hield zijn ploeg in de wedstrijd. Het doelpunt viel echter aan de overkant waar Wouter Kersschot de gelijkmaker tegen de netten kon prikken: 1-1.

In de slotfase kon de wedstrijd nog alle kanten op. Pieter Vleminckx kon voorzetten, maar de kopbal van Jeroen Schoukens verdween over het thuisdoel. In blessuretijd besloot de ingevallen Jordy Cathoir nog op de Geraardsbergse dwarsligger. De laatste kans was nog voor de rood-gelen, maar Lieven Somers kon met een fantastische save de doelpoging van Jeroen Schoukens onschadelijk maken.

Doelpunten: 81’ Xander Van Der Beck (0-1); 86’ Wouter Kersschot (1-1).

Svelta Melsele: Somers, Van Goethem (83’ Cathoir), Lambrecht, De Maeyer, Smet, Vinck, Kersschot, Suy, De Moor, Van Den Nieuwenbriel, Van Aken (46’ Baert).

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Nauw (68’ Waegeman), De Vuyst, Van Slembroek, Heereman, De Grauwe, Van Der Beck, Van Gijseghem (65’ Schoukens), Vleminckx, Cools, Merckaert (76’ Van Acoleyen).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background