10 jan 2016

KSV Geraardsbergen pakt punt bij leider Bambrugge

KSV Geraardsbergen maakte de verplaatsing naar leider Bambrugge zonder doelman Michel Wittenberg en de broers De Vuyst.


Reeds in de eerste minuut moest thuisdoelman Niels Wittebrood ingrijpen op een poging van Sam De Nauw. Na een tiental minuten werd handspel in de rechthoek bestraft met een penalty. Nils Van Poelvoorde trapte de elfmeter echter tegen de paal. Halverwege de eerste helft mocht Michaël Keymolen, net buiten de zestien meter, een vrije trap nemen maar bezoekend doelman Siebe Derdelinckx had een goeie redding in huis. Even later besloot Michaël Keymolen ook nog eens naast. Aan de overkant trof Brecht Merckaert, op het halfuur, de paal. In de slotminuten voor de rust kwam de thuisploeg nog enkele keren dreigen. Siebe Derdelinckx kon echter de pogingen van Nils Van Poelvoorde en Michaël Keymolen onschadelijk maken. Net voor de rust kwam leider Bambrugge toch op voorsprong. Op een verre inworp van Michaël Keymolen kopte Tuur De Meerleer de bal tegen de touwen: 1-0.
De tweede helft begon met een kans voor de thuisploeg. Op aangeven van Tuur De Meerleer kon Nils Van Poelvoorde naar doel koppen, maar KSV-keeper Siebe Derdelinckx was alert. De bezoekers dwongen meer balbezit af en drukten de Racingers een tijdje terug op hun eigen helft. Doelman Niels Wittebrood moest een poging van Jurgen Letouche stoppen. Een paar minuten later kon Dieter Noël-Dero voorzetten, en Stijn Jacobs (foto) kopte de gelijkmaker binnen: 1-1.
Op het uur was er terug een goeie redding van de thuisdoelman nodig om Jorg Nissens van een treffer te houden. Bambrugge kwam ook nog een paar keer dreigen, maar de pogingen van Michaël Keymolen en Xavier Arnolis gingen naast en voorlangs. Aan de overkant verdween een schot van Sam De Nauw over de deklat. KSV-doelman Siebe Derdelinckx moest nog ingrijpen op een schot van Nils Van Poelvoorde, en de ingevallen Gianni Limpens besloot voorlangs. Racing-doelman Niels Wittebrood speelde zich ook nog in de kijker, toen hij tot tweemaal toe moest redden op pogingen van Jorg Nissens. Het bleef spannend tot het einde, want beide ploegen gingen nog op zoek naar de overwinning. Thuisspeler Xavier Arnolis besloot nog naast het Geraardsbergse doel en de Bambrugse keeper moest ook nog eens redden op een poging van Dieter Noël-Dero. In blessuretijd waren er nog kansen voor Gianni Limpens en Michaël Keymolen, maar ze konden het Geraardsbergse sluitstuk niet verschalken. De beste kans was nog voor Xavier Arnolis die van dichtbij naast besloot.
Deze spannende partij, die eigenlijk twee kanten op kon, eindigde uiteindelijk op een gelijkspel.
Racing Bambrugge: Wittebrood, Duchi, Bauwens, Keymolen, Arnolis, Tackaert, Aelbrecht (85’ Seminck), Haegeman, Van Poelvoorde, Arijs (76’ Limpens), De Meerleer.
KSV Geraardsbergen: Derdelinckx, De Nauw, Vanslembrouck, Heereman, Hinderdael, Machtelinckx, Letouche (60’ Van Acoleyen), Jacobs (80’ Brootcoorens), Merckaert, Noël-Dero, Nissens.
Doelpunten: 43’ Tuur De Meerleer (1-0); 54’ Stijn Jacobs (1-1).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background