11 aug 2018

KSV Geraardsbergen heeft grootse toekomstplannen

KSV Geraardsbergen stelde zijn ploeg voor en heeft grootse toekomstplannen.

KSV Geraardsbergen stelde zijn ploeg voor het seizoen 2018-2019 voor aan de supporters.

Niko Tharouniatis (SV Voorde), Niels Bogaerts (KVV Windeke), Nehemie Katshiame (Olsa Brakel), Shanko Walraevens (SV Voorde), Robin Dujardin (Sparta Moerbeke Geraardsbergen) en Quinten Van Den Broecke (beloften KSV) komen de A-kern versterken. 

Bjorn Brootcoorens en Jens Marchand (beiden naar Sparta Moerbeke Geraardsbergen), Nicolas Crombé (FC Latem), Dylan Goossens en Sascha Vandendriessche (beiden naar Wilskracht Idegem), Jurgen Letouche (Herne) en Kevin Lammens verlaten de club. Yannick Marchand en Pieter Van Der Linden hangen de voetbalschoenen aan de haak. Net voor de ploegvoorstelling was er ook een speciaal woord van dank aan Michel Wittenberg die door aanslepende blessures een punt moet zetten achter zijn voetbalcarrière. Michel was jarenlang de vaste doelman van KSV Geraardsbergen.

De kern bestaat uit doelmannen Niko Tharouniatis en Nick Van Acoleyen. Verdedigers zijn Niels Bogaerts, Maxime Cools, Tommy Devuyst, Néhémie Katshiamé, Jorg Nissens en Jonathan Waegeman. Verder rekent men op middenvelders Dimitri Delplace, Robin Dujardin, Matthias Hinderdael, Stijn Jacobs, Lennert Machtelinckx, Brecht Merckaert en Shanko Walraevens. Joeri Danau, Jonas De Ville, Timmy Devuyst, Dylan Jouret en Quinten Van Den Broecke zorgen voor het aanvallend compartiment.

De staf bestaat uit Kevin Waegemans, Davy Van Den Broeck, Bram De Bolle, Kevin Steppe en Jean-Luc Fostier. Vorig jaar haalde KSV de eindronde in tweede provinciale. De ambitie voor het komende seizoen is niet anders. Coach Kevin Waegemans hoopt op een plaats in de top-5 met attractief en aanvallend voetbal, en eigenlijk droomt hij van nog een tikkeltje meer.

Verder heeft KSV grootse plannen. In 2022 viert de club zijn 100-jarig bestaan. Men denkt ook aan de toekomst van KSV Geraardsbergen en de accommodatie aan de Molendreef. Hiervoor wordt onder de naam “Sportkring 2020 nv” een ambitieus project opgestart. Om de toekomst veilig te stellen denkt men aan investeren en het aantrekken van investeerders. In de plannen zijn de aanleg van een kunstgrasveld met aangepaste verlichting voorzien. Het huidige gebouw zou vervangen worden door een nieuwbouw met een feestzaal en 10-tal kleedkamers, en met op de eerste verdieping een Restoruimte en seminarie- en vergaderzalen. Ook zijn een multifunctioneel bijgebouw met fitnessruimte, een Finse piste en een ruimere parking voorzien. Dit alles moet de basis vormen voor de uitbouw van een voetbalacademie. Het projectteam zal bestaan uit bestuurders, externen en een afvaardiging van spelers en trainers. Geraardsbergen verdient een ploeg in de hogere afdelingen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background