1 nov 2015

KSV Geraardsbergen haalt zwaar uit in Winnik

Met een 13 op 15 zijn de rood-gelen de laatste weken goed op dreef. Bij Winnik was het afwachten of de zware pandoering van de vorige speeldag reeds verwerkt was.


De Oudenbergploeg zorgde al meteen voor gevaar. Op een voorzet van Stijn Jacobs besloot Brecht Merckaert echter in het zijnet. Even later besloot Brecht Merckaert ook nog eens over het thuisdoel. Op het kwartier kon thuisdoelman Stijn Dooms redden op een doelpging van Matthias Hinderdael. De keeper kwam echter slecht neer en moest zich gedwongen laten vervangen door Kenneth Arijs. Aan de overkant moest KSV-doelman Michel Wittenberg ingrijpen op een schot van Reno Segers. De Oudenbergploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong nadat Dieter Noël-Dero, op aangeven van Timmy De Vuyst, kon afwerken: 0-1.
Michel Wittenberg moest nog redden op een doelpoging van Koen Walravens. Aan de overkant mocht Kristof Vanslembrouck een vrijschop nemen en Dieter Noël-Dero kopte zijn tweede van de namiddag tegen de netten: 0-2.
Winnik kwam nog even aandringen via Robbe De Blander en Reno Segers, maar het was Geraardsbergen die nog de beste kansen creëerde. Timmy De Vuyst kon alleen doorgaan, maar hij kon de thuisdoelman niet verschalken. Net voor de rust kon Stijn Jacobs voorzetten, maar Kenneth Arijs kon Timmy De Vuyst alweer het scoren beletten. En na een voorzet van Dieter Noël-Dero kon de thuisdoelman ook nog een doelpoging van Brecht Merckaert onschadelijk maken.
In het begin van de tweede helft kon de thuisploeg voor druk zorgen. Patrick Steenhout en Reno Segers besloten echter over en naast. Michel Wittenberg moest ook nog een schot van Reno Segers stoppen. Aan de overkant besloot Timmy De Vuyst naast het thuisdoel. Halverwege de tweede helft moest Reno Segers gekwetst naar de kant. Bij de thuisploeg waren de wissels reeds opgebruikt en de geel-blauwen moesten verder met zijn tienen. Op voorzet van Matthias Hinderdael kon Timmy De Vuyst de Geraardsbergse voorsprong aandikken: 0-3.
Amper drie minuten later werd de Winnikse keeper ook nog eens geklopt op een loeier van Brecht Merckaert: 0-4.
Beide doelmannen moesten zich nadien nog eens in de kijker spelen. Michel Wittenberg kon redden op een doelpoging van David Geeurickx, en Kenneth Arijs kon Dieter Noël-Dero van een derde treffer houden. Op voorzet van Dieter Noël-Dero besloot Matthias Hinderdael ook nog over het thuisdoel. Met nog een tiental minuten te spelen pakte thuisspeler Kenneth Broquet een tweede geel karton, en bleef Winnik nog met negen over. Thuisdoelman Kenneth Arijs moest nog ingrijpen op een doelpoging van Stijn Jacobs, en aan de overkant kon David Geeurickx toch nog de eerredder scoren: 1-4.
Thuisdoelman Kenneth Arijs speelde zich nog in de kijker door doelpogingen van Timmy De Vuyst en Jorg Nissens te verijdelen. Uiteindelijk moest hij zich toch nog eens gewonnen geven toen Timmy De Vuyst de bal doorkopte naar Matthias Hinderdael die de eindscore kon vastleggen: 1-5.
Volgende zondag staat het aan de Molendreef een topper op het programma. Het derde gerangschikte KSV ontvangt dan Olympic Burst, de tweede uit de klassering.
Eendracht Winnik: Dooms (19’ Arijs), Pletinckx (46’ Appelmans), Geeurickx, De Smet, Van Der Cruyssen, Steenhout, Broquet, De Blander, Segers, Van Den Berghe (46’ De Bolle), Walravens.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Vanslembrouck, De Vuyst Tommy (83’ Dewael), Van Den Kerckhove (86’ De Vlaminck), Hinderdael, Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Jacobs, Merckaert, Noël-Dero (81’ Berisha), Nissens.
Doelpunten: 25’ en 35’ Dieter Noël-Dero (0-1 en 0-2); 72’ Timmy De Vuyst (0-3), 75’ Brecht Merckaert (0-4); 88’ David Geeurickx (1-4); 91’ Matthias Hinderdael (1-5).
Rode kaart: 79’ Kenneth Broquet (Winnik / 2x geel).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background