29 sep 2018

KSV G’bergen wint spektakelmatch op Sparta Moerbeke-G’bergen

In de tweede provinciale ging het derde gerangschikte KSV Geraardsbergen op bezoek bij de ongeslagen leider Sparta Moerbeke-Geraardsbergen.

In de tweede provinciale ging het derde gerangschikte KSV Geraardsbergen op bezoek bij de ongeslagen leider Sparta Moerbeke-Geraardsbergen. Het was trouwens van 1942 geleden dat het vroegere Sparta Geraardsbergen en het vroegere Sportkring Geraardsbergen nog tegenover elkaar stonden in een competitiewedstrijd. De Geraardsbergse stadsderby lokte liefst 500 toeschouwers naar het voetbalterrein in de Zikastraat.

Bij de bezoekers kon men geen beroep doen op aanvoerder Tommy De Vuyst (viertal weken out met spierscheur) en Jonas De Ville (spierverrekking).

Beide ploegen zorgden van bij de aanvang voor spektakel. Op aangeven van Lennert Machtelinckx kon Timmy De Vuyst de 0-1 scoren. 

De Spartanen reageerden, na een vrije trap van Jens Marchand, met een doelpunt van Dries De Leye: 1-1.

Na de vroege doelpunten was het tot de eindfase van de eerste helft wachten op nieuwe doelkansen. Thuisdoelman Stijn Dooms kon met een prachtsave redden op een loeier van Dylan Jouret. En aan de overkant moest KSV-doelman Nick Van Acoleyen ingrijpen op een poging van Dries De Leye. Ruststand: 1-1.

In het begin van de tweede helft besloot thuisspeler Nicklas Pardaens naast het bezoekende doel. Bij KSV kon Timmy De Vuyst de bal doorspelen aan Dylan Jouret die eveneens naast besloot. En na een tiental minuten moest thuisdoelman Stijn Dooms opnieuw redden op een doelpoging van Dylan Jouret. Een minuutje later konden de bezoekers dan toch op voorsprong komen met een doelpunt van Jonathan Waegeman: 1-2.

De vreugde was echter van korte duur want na een corner kon Jeroen Scheerlinckx via de paal de gelijkmaker binnen koppen: 2-2.

De rood-gelen probeerden de zege binnen te halen, maar na een vrije trap van Robin Dujardin kopte Timmy De Vuyst de bal naast het thuisdoel. Enkele tellen later werd handspel in de Moerbeekse defensie bestraft met een penalty, en Timmy De Vuyst kon vanop de stip de bezoekers terug op voorsprong plaatsen: 2-3.

Thuisdoelman Stijn Dooms moest nogmaals ingrijpen op een nieuwe doelpoging van Dylan Jouret, en aan de overkant verdween een kopbal van Jens Marchand naast doel. Stijn Dooms moest ook nog plat op een doelpoging van de ingevallen Brecht Merckaert. In de slotfase kon Brecht Merckaert nog counteren maar zijn poging werd voor de doellijn gekeerd. En bij de thuisploeg besloot Dries De Leye nog naast.

Met deze uitoverwinning in de stadsderby komt KSV in de klassering op gelijke hoogte van Sparta.

Sparta Moerbeke-Geraardsbergen: Dooms, Vandercammen (67’Hubau), Eggermont, Borreman, Renders (73′ Muanza Lukeba), Pardaens (84′ Berchmans), Marchand, Debilde, Scheerlinckx Jeroen, De Leye, Scheerlinckx Kevin.

KSV Geraardsbergen: Van Acoleyen, Waegeman, Cools, Bogaerts, Hinderdael, Machtelinckx, De Vuyst Timmy (73′ Merckaert), Danau (42′ Delplace), Dujardin, Nissens, Jouret.

Doelpunten: 3′ De Vuyst Timmy (0-1); 9′ De Leye Dries (1-1); 56′ Waegeman Jonathan (1-2); 58′ Scheerlinckx Jeroen (2-2); 66′ De Vuyst Timmy (2-3).   

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background