22 apr 2013

KSV degradeert naar tweede provinciale

Om het behoud te verzekeren in de hoogste provinciale afdeling moest KSV Geraardsbergen de laatste twee competitiematchen tegen Laarne-Kalken en Bambrugge winnen.

Dat Laarne-Kalken niet naar de Oudenbergstad afgezakt was om geschenken uit te delen bleek al vlug toen Michel Wittenberg een doelpoging van Marijn De Vlieghere moest onschadelijk maken. KSV kreeg de kansen om de score te openen, maar doelman Yves Fiers kon een poging van Xander Van Der Beck stoppen. Even later moest de bezoekende doelman terug ingrijpen en kon hij op een doelpoging van Matthias Hinderdael de bal nog net over de deklat tikken. Het doelpunt viel echter aan de overkant, waar Kursun Cuneyt van dichtbij de bal kon binnentikken: 0-1.

Een paar minuutjes later werd KSV-doelman Michel Wittenberg opnieuw verslagen op een schot van Marijn De Vlieghere: 0-2.

De thuisploeg kon geen vuist maken, en de bezoekers creërden voor de rust nog kansen via Ibrahim Unver en Kenneth Blomme.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten toen Michel Wittenberg, op een doelpoging van Kevin De Coen, de bal over de dwarsligger moest tikken. Even later moest de Geraardsbergse doelman een schot van Marijn De Vlieghere stoppen. Uiteindelijk moest Michel Wittenberg zich toch omdraaien nadat Kevin De Coen de bezoekende voorsprong kon aandikken: 0-3.

Tussendoor kreeg KSV nog een kansje via een corner van Michael Fleurinck, maar de kopbal van Pieter Vleminckx verdween naast het doel. Het was echter Kevin De Coen die met zijn tweede van de namiddag de score op 0-4 bracht.

In de slotminuten moest Michel Wittenberg ook nog redden op een poging van de ingevallen Ahmet Turk.

KSV Geraardsbergen, dat degradeert naar tweede provinciale, speelt volgende zondag een overbodige slotmatch bij het eveneens degraderende Bambrugge.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Nauw, Van Slembrouck, Van Gyseghem, Waegeman (58’ Fleurinck), Hinderdael, Van Der Beck, Machtelinckx (58’ Deleenheer), Vleminckx, Cools, Merckaert.

SK Laarne-Kalken: Fiers, De Decker, De Koker (77’ Turk), Sawo (65’ Ongenae), Unver, De Coen, Van Wingen (82’ Zwart), Cuneyt, Waegebaert, De Vlieghere, Blomme.

Doelpunten: 23’ Kursun Cuneyt (0-1); 26’ Marijn De Vlieghere (0-2); 55’ en 73’ Kevin De Coen (0-3 en 0-4).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background