9 jan 2011

KSV behaalt twaalfde overwinning

Na een langdurige onderbreking kreeg leider KSV Geraardsbergen zondag het bezoek van SK Zingem. Tijdens de opwarming liep thuisdoelman Michel Wittenberg een spierscheur op. Zijn plaats werd ingenomen door Jorn De Clercq.

De rood-gelen waren in de eerste helft de best voetballende ploeg, maar de supporters moesten toch een kwartier wachten op het eerste doelgevaar. Na een corner van Ruud Limpens werd de kopbal van Kevin De Wannemaker net voor de doellijn gekeerd. Enkele minuten later kon Kristof Van Slembrouck voorzetten, maar de kopbal van Nicky Van Den Borre ging naast. Net voor het halfuur kon Xander Van Der Beck zijn kans wagen, maar hij raakte niet voorbij doelman Stijn Benoot. Nog voor de rust moest de bezoekende doelman nog eens ingrijpen op een schot van Christian Golike.

Na de rust konden de Geraardsbergenaars hun veldoverwicht dan toch omzetten in een doelpunt. Na een vrije trap van Christian Golike trapte Ruud Limpens de bal keihard binnen: 1-0.
De Oudenbergploeg bleef de wedstrijd verder domineren, maar moest toch wachten tot de laatste tien minuten alvorens het nog enkele kansen kon creëren. Op een voorzet van Pieter Van Der Linden besloot Xander Van Der Beck in het zijnet. Even later mocht Pieter Van Der Linden een hoekschop trappen, maar doelman Benoot redde op de poging van Xander Van Der Beck. In de slotminuten moest de bezoekende doelman ook nog ingrijpen op een doelpoging van Kristof Van Slembrouck. En tenslotte besloot Kristof Van Slembrouck in blessuretijd nog over het bezoekende doel.

Voor KSV Geraardsbergen is dit reeds de twaalfde overwinning met één doelpunt verschil. Door het gelijkspel van achtervolger Gavere-Asper tellen de rood-gelen nu reeds negen punten voorsprong in de klassering. Volgende zondag maakt de Oudenbergploeg de verplaatsing naar Eine.

KSV Geraardsbergen: De Clercq, Van Slembrouck, De Vuyst, De Wannemaker, Maginet, Sampil, Golike (73’ Deleenheer), Limpens, Van Der Beck, Van Den Borre (65’ Van Der Linden), De Couvreur (79’ De Bodt).

SK Zingem: Benoot, Haillez, De Wulf, De Schepper, Vergalle, Vander Meeren, Pieters, De Cubber, Buyck (67’ Van Hessche), Van Keymeulen (59’ Van Wymeersch), Lapage.
Doelpunt: 53’ Ruud Limpens (1-0)

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background