12 dec 2010

KSV al 11 weken aan de leiding

Voor de wedstrijd tegen VC Zwijnaarde kon KSV-trainer Marc Bourdeaud’hui geen beroep doen op de geschorsten Jonathan De Couvreur, Vincent Deleenheer en Mohamed Sampil. Er was ook positief nieuws van de kant van Michael Fleurinck die, na een zware blessure op het einde van vorig seizoen, voor het eerst terug in de kern was opgenomen.
In de eerste helft konden de rood-gelen de bezoekers voortdurend onder druk zetten. Na een hoekschop van Ruud Limpens, kopte Kevin De Wannemaker de bal over de dwarsligger. Even later kon Christian Golike voorzetten, maar de kopbal van Pieter Van Der Linden ging naast. En nadat ook nog een poging van Xander Van der Beck (zie foto) naast het bezoekende doel verdween, moest doelman Kevin Van De Sompele ingrijpen op een vrije trap van Ruud Limpens. Amper een minuutje later moest de bezoekende doelman plat op een schot van Kevin De Wannemaker. Op het halfuur mocht Christian Golike een corner trappen, maar de kopbal van Kevin De Wannemaker werd net voor de doellijn gekeerd. Tot slot ging nog een schot van Kevin De Wannemaker over doel. De bezoekers slaagden er in de eerste helft niet in om thuisdoelman Michel Wittenberg te bedreigen.
Kort na de rust moest de bezoekende doelman zich toch gewonnen gever op een schot van Xander Van Der Beck: 1-0.
En even later moest doelman Kevin Van De Sompele, na een vrijschop van Ruud Limpens, redden op een poging van Pieter Van Der Linden. Op het uur kwam Zwijnaarde voor het eerst dreigen, maar Matthias Neirynck besloot op de deklat. Aan de overkant mocht Christian Golike een vrije trap nemen, maar de kopbal van Kevin De Wannemaker ging naast. In de slotfase besloot ook Pieter Van Der Linden nog naast het bezoekende doel, en op voorzet van Xander Van Der Beck besloot Nicky Van Den Borre over de dwarsligger. In blessuretijd mochten de bezoekers nog een hoekschop nemen, maar thuisdoelman Michel Wittenberg bleef alert op de poging van Freek Vermeulen.
In de klassering telt KSV Geraardsbergen nu reeds 7 punten voorsprong op dichtste achtervolger FC Gavere-Asper. Zondag gaat de Oudenbergploeg op bezoek bij VSV Gent.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, De Bodt, De Vuyst (87’ El Mabrouk), De Wannemaker, Maginet, Van Slembroek, Golike (78’ Cools), Limpens (90’ Fleurinck), Van Der Beck, Van Den Borre, Van Der Linden.

VC Zwijnaarde:
Van De Sompele, Jolie, De Backer Glenn, Vermeulen, Everaert, Van De Wijngaerde, De Backer Ken, Remon (62’ De Pauw), Meirlaen (62’ De Geyter), Neirynck, Tillieu (77’ Smorgens).

Doelpunt: 52’ Xander Van Der Beck (1-0).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background