13 nov 2016

Kortrijk stopt zegereeks van KBBC Wezen-Vrienden

De Wezen-Vrienden konden in de wedstrijd tegen Kortrijk, bij winst, hun zesde zege op rij boeken. Coach Patrick Malfait kon echter geen beroep doen op spelmaker Christophe Maes.

De Wezen-Vrienden konden in de wedstrijd tegen Kortrijk, bij winst, hun zesde zege op rij boeken. Coach Patrick Malfait kon echter geen beroep doen op spelmaker Christophe Maes.
De Wezen begonnen aan de partij met Christian Muhitu, Philip Beeckmans, Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt en Liévin Gaza. Kortrijk ging van start met Justin Couturon, Sander Accou, Pieter Destaebel, Birger Verfaille en Jochen Ghekiere.
Met driepunters van Philip Beeckmans en Christian Muhitu en punten van Maarten Van Der Sypt namen de Wezen-Vrienden een 10-5 voorsprong. Met twee driepunters op rij van Sander Accou kwamen de West-Vlamingen echter terug aansluiten: 12-11. Bij de thuisploeg knalde Philip Beeckmans zijn tweede afstandshot binnen, maar via Birger Verfaille, Ed Deceuninck, Joost Rappé en Han Folens kon Kortrijk het eerste quarter afsluiten met een bonus van 5 punten: 15-20.
Met korven van Anaël Ahanda, Arnaud Dimbala en Christian Muhitu kwam de thuisploeg in het begin van het tweede quarter terug aansluiten: 21-22. Met o.m. een driepunter van Tim Van Driessche en punten van Anaël Ahanda kwam men zelfs terug aan de leiding: 26-25. Toch konden de bezoekers met korven van Pieter Destaebel, Jochen Ghekiere, Justin Couteron, Jenko Verdure en Joost Rappé bij de rust een bonus van 7 punten verzamelen: 30-37.
In het derde quarter konden Joost Rappé, Sander Accou en Birger Verfaille het verschil zelfs opdrijven tot 11 punten: 36-47. Niettegenstaande een vierde driepunter van Sander Accou slaagden Maarten Van Der Sypt, Tim Van Driessche, Anaël Ahanda, “Papy” Dimbala en Christian Muhitu er in om terug tot op 5 punten te naderen: 52-57.
Met bommen van Jenko Verdure en Sander Accou en de hulp van Pieter Destaebel en Joost Rappé konden de West-Vlamingen terug een kloof slaan van 11 punten: 54-65. Bovendien moest thuisspeler Maarten Van Der Sypt met 5 fouten naar de kant. Met o.m. de zesde driepunter van Sander Accou en korven van Pieter Destaebel en Justin Couteron kon Kortrijk het verschil opdrijven tot 14 punten: 58-72. Bij de bezoekers moest Justin Couturon dan met vijf fouten naar de kant. Met o.m. driepunters van Tim Van Driessche en Philip Beeckmans knokten de Wezen zich terug in de march: 70-74. Het was echter bezoeker Jenko Verdure die van op de vrijworplijn de eindstand kon vastleggen: 70-75.
Volgende zondag gaat het team van coach Patrick Malfait op bezoek bij Tiger Zwevegem-Deerlijk.
Wezen-Vrienden: Ahanda (19 punten), Beeckmans (13 punten), Van Driessche (12 punten), Van Der Sypt (10 punten), Muhitu (8 punten), Dimbala (6 punten), Gaza (2 punten).
Basketteam Kortrijk: Accou (19 punten), Destaebel (12 punten), Rappé (12 punten), Couturon (9 punten), Verdure (7 punten), Verfaille (7 punten), Folens (5 punten), Deceuninck (2 punten), Ghekiere (2 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – United Ninove 77-87
Cadetten WV – Sint Niklase Condors 52-100
Miniemen – Holstra Wevelgem 47-57
Basket Willebroek B – Cadetten meisjes WV 66-35
Pupillen WV – Sgolba Aalter B 54-37
Crelan Okapi Aalstar C – Benjamins WV 48-63
Wedstrijden zaterdag 19 november:
9u00: BBC Hamme – Pupillen WV
9u00: Benjamins WV – BBC Houtem C
10u45: Cadetten WV – Blue Rocks Ronse-Kluisbergen
12u45: Microben WV – BBC Houtem C
13u00: Panters Baasrode – Pré-microben WV
Wedstrijden zondag 20/11:
14u45: Silaba Zelzate B – Wezen-Vrienden B
15u00: Wytewa Roeselare – Miniemen WV
17u00: Tiger Zwevegem-Deerlijk – Wezen-Vrienden A
Op dinsdag 22 november speelt de A-ploeg om 20u30 in De Kriebel een oefenmatch tegen Avanti Brugge. En op woensdag 23 november speelt de A-ploeg om 20u30 de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen op Black Boys Erpe-Mere.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background