16 sep 2013

Koen Barbé wint Grote Prijs Paul Borremans in Viane

Voor de 53ste editie van de Grote Prijs Paul Borremans kregen de organisatoren van het Sportkomiteit Viane liefst 110 renners aan de start.

Accent Jobs (met o.m. Tim De Troyer en Staf Scheirlinckx) en Crelan Euphony (met o.m. Koen Barbé) waren de sterkst vertegenwoordigde teams. Ook ex-Ronde van Vlaanderenwinnaar Nick Nuyens tekende present.

Na een uitvalspoging van de Brit Joseph Perrett, trok Koen Barbé samen met de Fransman Clément Koretzky in de aanval. Het tweetal werd echter terug ingerekend door de groep.
Even later was het de beurt aan Jonathan Breyne en de Duitser Dirk Finders. De twee vluchters behaalden een bonus van 50”. Toch slaagden een twaalftal renners er in om vooraan te komen aansluiten. Er vormde zich een kopgroep van 14 met o.m. Koen Barbé, Jonathan Breyne en Dirk Finders. Zij behaalden een voorsprong van 30” op een achtervolgende groep van 21 renners. Uiteindelijk vormde zich in de vierde ronde een eerste groep van 45 renners.

Even voor half koers konden de Zweed Fredrik Ludvigsson en de Noor Oskar Svendsen zich afzonderen. Elf renners met o.m. Staf Scheirlinckx, Nick Nuyens, Kurt Hovelynck, David Desmecht, de Nederlander Marco Minnaard en de Fransman Clément Koretzky kwamen aansluiten. Op 46” volgde een groep van 22 met o.a. Tim De Troyer, Koen Barbé, Jérome Baugnies, Kevin Peeters, Andy Capelle, Baptiste Planckaert, Kenn Simon, Lewis Rigaux, de Nederlander Raymond Kreder en de Noor Fredrik Galta.

Met nog 3 ronden voor de boeg zorgden o.m. Tim De Troyer en de Nederlander Raymond Kreder er voor dat de achtervolgers vooraan kwamen aansluiten, zodat zich terug een omvangrijke kopgroep van 35 man vormde. Uit de achtergrond slaagde Kevyn Ista er met een paar metgezellen in om eveneens het gat nog te dichten.
Uit de groep van 38 renners konden de Nederlander Marco Minnaard en de Zweed Fredrik Ludvigsson zich afzonderen. Een viertal met Koen Barbé, Jérome Baugnies, Benjamin Verraes en de Noor Fredrik Galta konden nog aansluiten. Het zestal nam een bonus van 32” op de dichtste achtervolgers met o.a. Nick Nuyens.
In de slotronde moest Benjamin Verraes afhaken. Het resterende vijftal telde een voorsprong van 30” op Baptiste Planckaert, en 35” op Nick Nuyens en David Desmecht. Baptiste Planckaert slaagde er nog in om op zijn eentje naar de leiders te rijden.

Koen Barbé, Jérome Baugnies, Baptiste Planckaert, de Nederlander Marco Minnaard, de Zweed Fredrik Ludvigsson en de Noor Fredrik Galta konden aan de finale beginnen met een voorsprong van 40” op de achtervolgers. Op ongeveer een kilometer van de finish kon streekrenner Koen Barbé zijn medevluchters verschalken. Zin ploegmaat Baptiste Planckaert en streekgenoot Jérome Baugnies lieten het werk in de achtervolging over aan de buitenlandse renners.

Koen Barbé haalde de eindstreep met een kleine voorsprong. Baptiste Planckaert en Jérome Baugnies pikten in een millimeterspurt de resterende podiumplaatsen in. Slechts 38 renners reden de wedstrijd uit.
Koen Barbé schrijft voor de tweede keer zijn naam op de erelijst. Hij won ook al in 2007 in de Geraardsbergse deelgemeente.

Uitslag:
1. Koen Barbé (161km in 3u46’38”); 2. Baptiste Planckaert; 3. Jérome Baugnies; 4. Fredrik Galta (Noor); 5. Marco Minnaard (Ned); 6. Fredrik Ludvigsson (Zwe); 7. Filip Eidsheim (Noor) op 16”; 8. Kevin Peeters op 43”; 9. David Desmecht; 10. Nick Nuyens op 46”; 11. Steven Doms op 1’12”; 12. Raymond Kreder (Ned) op 1’16”; 13. Kurt Hovelijnck; 14. Lewis Rigaux; 15. Clément Koretzky (Fr); 16. Kevin Van Melsen; 17. Haavard Blikra (Noor); 18. Tim De Troyer; 19. Roy Jans; 20. Lennard Hofstede (Ned); 21. Martynas Maniusis (Lit); 22. Daniel Abraham (Eri); 23. Andy Capelle; 24. Dirk Finders (Dui); 25. Ruben Pols; 26. Staf Scheirlinckx op 1’33”; 27. Stewart Thomas (GBr); 28. Nikolay Trusov (Rus); 29. Kenn Simon op 1’37”; 30. Niklas Gustavsson (Zwe); 31. Kevin Verwaest; 32. Petrus Van Dijk (Ned); 33. Thibaut Pols; 34. Rob Ruijgh (Ned); 35. Eoin Mc Carthy (Ier); 36. Vegard Robinson Bugge (Noor); 37. Kevyn Ista; 38. Killian Michiels op 6’16.

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background