23 dec 2008

Kern Geraardsbergen

1ste reeks

Tot de laatste speeldag van de heenronde zag alles er perfect uit voor de Daltons. Al hun rechtstreekse concurrenten gingen moesten eraan geloven. Zelfs de kampioen van vorig seizoen ,Real Scoormachien werd met 5 – 1 naar huis gestuurd.Misschien was het wel door deze uitslag dat ze het kleine broertje Real Knalmachien , nieuwkomer in de reeks, onderschat hadden. In een fel bevochten wedstrijd waarin maar liefst 7 gele kaarten vielen gingen ze met 3-2 de boot in. Zodanig dat we nu opnieuw 2 leiders hebben met 6 punten voorsprong op het Verschil. Deze laatste kende net als vorig seizoen een valse start maar hebben nu toch het goede ritme te pakken.
De revelatie van het seizoen is Real Knalmachien momenteel op de 4de plaats. Deze zeer jeugdige ploeg verraste reeds veel van de gevestigde ploegen zoals het Verschil en de eerder vermelde Daltons.
In de middenmoot volgen The Bulls, Grivadi en BTG Team. Deze ploegen komen een tikkeltje kwaliteit tekort om mee te dingen naar de titel maar zijn wel in staat te verrassen tegen één van de topploegen zodat zij mee kunnen bepalen wie de titel op zak kan steken dit seizoen.
Grivadi is tot in de 1/16 finales geraakt van de Beker van België. Ze hebben reeds 3de nationaler United Geraardsbergen uitgeschakeld . Voor de beker van Oost-Vlaanderen hebben we zelfs nog 2 kernploegen in de running nl Grivadi en Real Scoormachien wat erop wijst dat het niveau in de kern zeer hoog ligt.
In de degradatiezone staat Garage Armand maar slechts op 2 puntjes van de redding. Het volstaat dus tegen een ploeg uit de middenmoot te winnen om uit de gevarenzone te komen. Op de laatste plaats hebben De Simpsons de nul nog niet kunnen wegvegen.

2de reeks A

In ons vorig verslag werden de Sportingboys als grootste concurrent beschouwd voor De Jacky’, maar intussen is gebleken dat De Jacky’s als veruit de sterkste ploeg uit de heenronde mag beschouwd worden. De onderlinge confrontatie eindigde in een duidelijke 5 – 10 winst voor de Jacky’s. De troepen van Verplancke sluiten dus de heenronde af zonder puntenverlies.
Op de tweede plaats maar reeds op 6 punten staan nu 3 ploegen samen. United die ook Sportingboys kon verslaan heeft zich samen met ‘t fonteintje naast de Sportingboys op de 2de plaats genesteld. De Galactico’s kunnen als een perfecte middenmoot beschouwd worden met hun 4 overwinningen en 4 verlieswedstrijden. Daarna vinden we de Daydreamers en Re-United met 9 punten. Desperado’s behaalde een eerste overwinning tegen De Ressort, terwijl deze laatste nog puntenloos achterblijft.

2de reeks B

Ook in deze reeks is er een ploeg die reeds 6 punten voor heeft op de rest. Olympia heeft nog steeds het maximum van de punten en is goed op weg om volgend seizoen naar de hoogste reeks te promoveren De Vengboys die enigszins gelijke tred konden houden met Olympia zag hun wedstrijd tegen The Daltons 2 stopgezet omdat ze na een rode kaart met niet genoeg spelers meer op het veld stonden. Op de derde plaats vinden we Cosmos. Als nieuwkomer in de kerncompetitie mogen zij zeker op een geslaagde heenronde terugblikken. The Originals en The Daltons 2 vinden we terug in de subtop met respectievelijk 10 en 9 punten. The Flinstones en Bic Repairmen kennen dit jaar een moeilijke heenronde. Beide ploegen stonden de vorige jaren gekend als te duchten subtoppers, dit seizoen konden ze slechts tweemaal winnen.
Onderaan het klassement kon ook Jupy Team de smaak van de overwinning proeven, ze wonnen tegen The Originals zodat iedereen in deze reeks de nul heeft weggewerkt.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Chinees kerstdiner


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background