31 jan 2007

KBC Ons Huis

De allereerste grote afspraak voor de biljarters van biljartclub KBC Ons Huis in 2007 waren de kampioenschappen van België in het Casino van Blankenberge van 14 tem 21 januari.
KBC Ons Huis had met Peter De Backer en Joris De Bou twee vertegenwoordigers tijdens deze hoogweek van het biljarten. En een hoogweek mag het gerust genoemd worden, want in deze week worden de Kampioenen van België gekroond in de disciplines vrijspel, het kaderspel 47/2, het kaderspel 47/1, het kaderspel 71/2, het bandstoten en de koningsdiscipline, het driebanden. Joris De Bou kon via zijn klassering enkel deelnemen aan het driebanden, Peter De Backer nam naast het driebanden ook deel aan het bandstoten en de kaderspelen 47/1 en 71/2.

Peter De Backer behaalde in het kaderspel 47/1 een vierde plaats en viel dus net buiten de medailles. In het kaderspel 71/2 deed Peter het iets beter want daar legde hij beslag op de bronzen medaille. In het bandstoten deed Peter nog beter want daarin behaalde hij de zilveren medaille.
Wel moet gezegd dat Peter De Backer de enige deelnemer was die de heerser van deze Belgische Kampioenschappen, Frédéric Caudron, ietwat kon bijhouden. Caudron speelde nl. 25 partijen, won er 23 van, en speelde twee keer gelijk. Twee keer tegen Peter De Backer. Dat Caudron een superweek kende, mag blijken uit het feit dat hij de wereldrekords in het vrijspel en het bandstoten verbeterde en zijn wereldrekord in het kaderspel 71/2 evenaarde. Tevens verbeterde Caudron het Belgisch rekord van Raymond Ceulemans voor wat betreft het aantal gewonnen Belgische Kampioenschappen (63 voor Caudron tegenover 61 voor Ceulemans).

Hoofddoel van Peter was echter het driebanden omdat de klassering hierin ook meetelt voor zijn plaatsing op de wereldranglijst (momenteel een 8ste plaats op de wereldranglijst). In de driebandencompetitie die het knock-out spelsysteem hanteert, won Peter in de eerste ronde moeizaam met 3-2 van de jonge Wesley De Jaeger. Elk overhand wonnen ze een set waarbij Peter de laatste set in slechts 2 beurten naar zich toetrok. Een prachtigpartij met prachtprestaties, net zoals de eindgemiddelden van beide spelers. Setstanden : 15-13, 4-15, 15-8, 9-15, 15-3. Gemiddelden : 1,870 voor Peter en 1,800 voor de Jaeger. In de 1/8ste finales ging het dan jammer genoeg mis voor de Peter die met 3-1 verloor van de gevaarlijke underdog Luc Salvo. Peter speelde niet echt super, maar miste ook wat geluk door de derde set nipt te verliezen. Setstanden : 15-7, 15-12, 15-14, 15-11. Gemiddelden : 1,268 voor Peter en 1,238 voor Salvo. Peter De Backer werd dus uitgeschakeld in de 1/8ste finales en eindigde als 11de in de eindklassering.

Joris De Bou kreeg in de 1/16de finales van het driebandencompetitie gewezen Belgisch, Europees en Wereldkampioen Jozef Philipoom tegenover zich. Joris verweerde zich kranig tegen deze hoger geklasseerde speler, kwam zelfs 2-1 v

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background