15 jun 2008

Juniores Deftinge


Nick Stopler en winnaar Michael Vingerling

Liefst 63 renners passeerden aan de inschrijvingstafel van wielerclub “De Moedige Wielrijders”. Ook kwalitatief mochten de organisatoren tevreden zijn met kleppers zoals o.a.: de Nederlandse kampioen Michael Vingerling, Tosh Van Der Sande, Sean De Bie (winnaar Europaprijs en Antwerps provinciaal kampioen), Gijs Van Hoecke en Oostvlaams provinciaal kampioen Gatien Bossaer.
Net voor de start brak boven Deftinge een heus onweer uit, wat reeds in de eerste ronden heel wat opgaven tot gevolg had.
In de derde ronde gingen Thomas Sprengers en Moreno De Pauw aan de haal. Eerst kwam de Nederlander Nick Stopler aansluiten, en even later reageerden ook de Nederlander Jeroen Rombauts, Gijs Van Hoecke en Robby Cobbaert. Halfweg vormde zich een kopgroep van negen renners. In de zesde ronde vormde zich met de Nederlander Brian Van Goethem, Tosh Van Der Sande, Gijs Van Hoecke, Thomas Sprengers en provinciaal kampioen Gatien Bossaer een nieuwe leidersgroep. Een ronde verder konden Tosh Van Der Sande en Gijs Van Hoecke zich afzonderen. Ze namen tot 35 seconden voorsprong op de achtervolgers. Met nog twee ronden te rijden was de verstandhouding echter zoek bij de koplopers. Toen het tweetal werd gegrepen, trok de Nederlandse kampioen Michael Vingerling in de aanval. Hij mocht aan de laatste ronde beginnen met een bonus van 50 seconden.
Michael Vingerling finishte met ruime voorsprong. Tosh Van Der Sande won de spurt voor de tweede plaats. De Nederlander Nick Stopler eindigde als derde.

Uitslag:
1.Michael Vingerling (Nederland) 82 km in 2u13’00”
2.Tosh Van der Sande op 2’22”
3.Nick Stopler (Nederland)
4.Brian Van Goethem (Nederland)
5.Sean De Bie
6.Gatien Bossaer
7.Thomas Polak (Nederland)
8.Gijs Van Hoecke
9.Michael Derille
10.Vincent Liessens
11.Thomas Sprengers op 2’29”
12.Leroy Provenzano op 2’51”
13.Joeri De Ryck
14.Alex Gresnigt (Nederland)
15.Steven Galens
16.Teun Vanpoppel (Nederland)
17.Moreno De Pauw
18.Jeroen Rombauts (Nederland)
19.Jason D’Haemers
20.Sjors Roosen (Nederland)

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background