15 mei 2015

Jong Geraardsbergen promoveert naar 2e provinciale

De Geraardsbergenaars schakelden Borsbeke uit na het nemen van strafschoppen. In de finalewedstrijd voor promotie kregen ze terug het thuisvoordeel tegen Nazareth-Eke.

De eerste kans was voor de bezoekers. Na een hoekschop kopte Tim Vandenbussche het leder echter naast het Onkerzeelse doel. In een eerste helft waarin geen van beide ploegen voor echt gevaar konden zorgen, kwam Nazareth-Eke uiteindelijk toch op voorsprong.
Op het halfuur profiteerde de ingevallen Lorenz Verhoeyen van slecht uitverdedigen van thuisdoelman Jeroen Bolle om de bezoekers op voorsprong te plaatsen: 0-1.
De thuisploeg probeerde te reageren via een corner van Glenn Renders, maar Jeroen Scheerlinckx besloot over het bezoekende doel. En net voor de rust moest bezoekend doelman Karel Niemegeers de bal wegboksen, na een vrije trap van Grim Doclo.

In de tweede helft nam de thuisploeg meer initiatief. Eerst verdween een poging van Glenn Renders voorlangs. Even later werd een kopbal van Gert Hutsebaut net voor de doellijn weggehaald. Na een vrije trap van Glenn Renders werd doelman Karel Niemegeers op het uur toch verslagen: 1-1.
Aan de overkant ging na een vrijschop van Glenn Vande Cauter, een kopbal van Tim Vandenbussche naast. Het was echter Jong Geraardsbergen die de beste kansen creëerde. Op aangeven van Jeroen Scheerlinckx verdween een kopbal van Kenny Piens over doel. Glenn Renders besloot nog voorlangs, en doelman Karel Niemegeers moest ook nog ingrijpen op een poging van Jeroen Scheerlinckx. Net voor het einde van de reguliere speeltijd moesten de Geraardsbergenaars met zijn tienen verder, nadat Kevin Scheerlinckx de rode kaart kreeg voor een overtreding op Gregory De Rudder. In blessuretijd kon thuisdoelman Jeroen Bolle nog redden op een ultieme doelpoging van Gregory De Rudder.

Jong Geraardsbergen moest dus de verlengingen aanvatten met een mannetje minder, en de bezoekers probeerden te profiteren van de numerieke meerderheid. Reeds in de eerste minuut moest Jeroen Bolle ingrijpen op een poging van Gregory De Rudder. Even later was er een spectaculaire save van de thuisdoelman nodig om Petri Quentin het scoren te beletten. Petri Quentin besloot ook nog eens in het zijnet.

De tweede verlenging begon met kansen voor de thuisploeg. Doelman Karel Niemegeers moest redden op een doelpoging van de pas ingevallen Tom Schepens. Een minuutje later verdween een vrije trap van Jeroen Scheerlinckx naast het bezoekende doel. Thuisdoelman Jeroen Bolle moest kansen van Glenn Vande Cauter en Gregory De Rudder onschadelijk maken. Mathias Boone kon nog afleggen voor Glenn Vande Cauter die over het Onkerzeelse doel besloot. Aan de overkant moest Karel Niemegeers nog redden op een doelpoging van Tom Schepens. De score bleef ongewijzigd en strafschoppen moesten uiteindelijk voor de ontknoping zorgen.

In de penaltyreeks kwam Jong Geraardsbergen op voorsprong toen doelman Jeroen Bolle de strafschop van Ilias El Haouari stopte. Kapitein Jeroen Scheerlinckx had het lot van de thuisploeg in handen, maar doelman Karel Niemegeers dacht er anders over. Bij de bezoekers kreeg Lorenz Verhoeyen de kans om gelijk te maken, maar hij geraakte ook niet voorbij thuisdoelman en matchwinnaar Jeroen Bolle.

Door deze overwinning promoveert de club uit Onkerzele naar tweede provinciale.

Jong Geraardsbergen: Bolle, Mees (60’ Ors), Diop, Poisson, Doclo, Straetmans, Piens, Hutsebaut (106’ Schepens), Scheerlinckx Kevin, Scheerlinckx Jeroen, Renders.

VC Nazareth-Eke: Niemegeers Karel, Raeven (73’ Niemegeers Maarten), Van Der Schelden, Vandenbussche, De Rudder, Schatteman, Vercruysse (32’ Boone), El Haouari, Quentin, Vande Cauter, Mestdagh (15’ Verhoeyen).
Doelpunten: 30’ Lorenz Verhoeyen (0-1); 62’ Glenn Renders (1-1).
Rode kaart: 89’ Kevin Scheerlinckx (Jong Geraardsbergen).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background