fbpx
13 aug 2017

Jasper Stuyven wint slotetappe Binck Bank Tour

Omstreeks twintig voor twaalf werden in Essen nog 152 renners de weg opgestuurd voor de slotetappe naar Geraardsbergen.

Omstreeks twintig voor twaalf werden in Essen nog 152 renners de weg opgestuurd voor de slotetappe naar Geraardsbergen. Met slechts 4 seconden verschil tussen leider Tom Dumoulin en de tweede geklasseerde Tim Wellens beloofde het nog een spannende strijd te worden op de flanken van de Oudenberg.


In de aanloop naar de Oudenbergstad vormde zich een kopgroep met o.m. Tony Martin, Elia Viviani, Kenny Dehaes, Preben Van Hecke, Tim Merlier, Jonas Rickaert en Elmar Reinders. De koplopers behaalden een voorsprong van 2’30”, maar onder het impuls van de troepen van Sunweb, Bora en Quick Step slonk de voorsprong bij de eerste passage in Geraardsbergen tot 1 minuut.
Bij de eerste beklimming van de Muur lieten Tony Martin en Elia Viviani hun metgezellen in de steek.

Op de Bosberg trok wereldkampioen veldrijden in het tegenoffensief. Danny Van Poppel en Grega Bole konden hun wagonnetje aanpikken en na de beklimming van de Sanaberg vormde zich een kopgroep van vijf renners. Het peloton liet echter niet begaan, en hield bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde de achterstand beperkt tot 10”.
Bij de tweede beklimming van de Muur trok wereldkampioen Peter Sagan in de aanval. Tim Wellens en Jasha Sutterlin waren de eersten die reageerden. Ook de rest van de favorieten kwam aansluiten. Met de Bosberg en de Gouden kilometer in zicht gooide Lukas Pöstlberger zijn kaarten op tafel. Hij sprokkelde 9 bonificatieseconden bij elkaar, maar ook leider Tom Dumoulin pikte een belangrijke seconde mee.
Met 45 renners begon men aan de finale. Bij de lange beklimming van de Onkerzelestraat trok een bedrijvige Tony Martin nogmaals in de aanval, maar hij werd terug ingerekend. Op de Sanaberg plaatste Olympisch kampioen Greg Van Avermaet een demarrage, enkel wereldkampioen Peter Sagan kon volgen. De beide kampioenen wouden blijkbaar echter niet met elkaar naar de finish en onder het commando van Tom Dumoulin kwam de rest terug aansluiten.

In de afdaling van de Guilleminlaan kon Jasper Stuyven uiteindelijk profiteren van de rivaliteit tussen de favorieten.
Jasper Stuyven kon standhouden en haalde met een kleine voorsprong de eindmeet op de Vesten.

Achter hem spurtte Philippe Gilbert naar de tweede plaats voor Tom Dumoulin, Peter Sagan, Tisj Benoot, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet.


De Nederlander Tom Dumoulin wint de Binck Bank Tour voor Tim Wellens en Jasper Stuyven die met de bonusseconden van zijn overwinning nog de derde plaats pakt.

Peter Sagan is laureaat in het puntenklassement

en Piet Allegaert wint het strijdlustklassement.
Met een massale publieke belangstelling kon Geraardsbergen onder een stralend zonnetje weer genieten van een wielerhoogdag.   

 
Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background