30 aug 2023

Italiaan Filippo Magli wint eerste Muur Classic

Er kwamen 128 renners aan de start van de eerste Smart Energy Systems Muur Classic, de opvolger van de oudste kermiskoers van ‘t land.

Een UCI 1.2 wedstrijd over 178 kilometer en met liefst 2000 hoogtemeters.

Bij de eerste beklimming van de Denderoordstraat voerde Tom Van Asbroeck reeds het tempo aan, maar het waren de Nederlander Max Kroonen en Aaron Verwilst die op het einde van de eerste ronde een kleine voorsprong konden verwerven.

Een ronde later trok Tom Van Asbroeck met zijn teamgenoot Nadav Raisberg in de aanval, en even voor half koers vormde zich een kopgroep van een 25-tal renners. Robbe Claeys bereikte met een kleine voorsprong de top van de Kapelmuur.

Nadien vormde zich een kopgroep met Robbe Claeys, Toon Vandebosch, Meindert Weulink, Filippo Magli, Alex Colman, Harry Birchill, Peter Schulting en Gianni Marchand.

De Italiaan Filippo Magli, de Brit Harry Birchill en de Nederlander Peter Schulting konden in de laatste ronde nog ontsnappen. In de achtergrond trok Tom Van Asbroeck nog in de tegenaanval, maar hij kreeg geen steun.

In de spurt op de Vesten haalde Filippo Magli het met klein verschil voor Harry Birchill. Een moegestreden Peter Schulting finishte als derde.

Tom Van Asbroeck eindigde als vierde, maar won de bergprijs.

Uitslag:

1.Magli Filippo (It); 2. Birchill Harry (Gbr); 3. Schulting Peter (Ned) op 3″; 4. Van Asbroeck Tom op 41″; 5. Kaczmarek Jakub (Pol) op 47″; 6. Weulink Meindert (Ned) op 52″; 7. Marchand Gianni op 56″; 8. Colman Alex op 1’01”; 9. Apers Ruben op 1’11”; 10. Kyffin Zeb (Gbr).

Max Kroonen en Aaron Verwilst
Nadav Raisberg en Tom Van Asbroeck
Robbe Claeys
Kopgroep van 8 renners bij het ingaan van de finale
Podium: v.l.n.r. Harry Birchill, Filippo Magli en Peter Schulting
Bergprijs: Tom Van Asbroeck
 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background