3 dec 2010

Hoe gaat het nog met Sven Neckebroeck?

In 2010 kende tweedejaarsbelofte Sven Neckebroeck veel pech en hij hoopt om volgend seizoen door te breken.

Afgelopen seizoen, in de maand maart reed Sven verschillende ereplaatsen aan elkaar, bij het beloftenteam van “Terra Footwear Bicycle Line” van sportbestuurder en trainer Andrew Vancoillie.
“In het tweede weekend van april sloeg het noodlot echter toe. Ik was mee met de eerste groep in een topklassieker in Nederland, De Omloop van de Glazen Stad, op 40 kilometer van het einde kwam ik zwaar ten val. De kopgroep werd op een lint getrokken en ik zat in het wiel van een voorganger die met hoge snelheid tegen een verkeersbord knalde. Ik kon die renner niet meer ontwijken en werd zwaar geraakt. Mijn kin en mijn twee kaaksbeenderen waren gebroken, ook mijn oorbeentje was geraakt, verschillende tanden moesten bijgewerkt worden door de tandarts, verder had ik ook nog een schedelbarst. Ik had vorig seizoen gepiekt naar Zellik-Galmaarden, maar door die val was alles verloren. Meer dan een maand lag ik in de lappenmand, mocht niets trainen en moest ik rusten na deze zware valpartij. Na de herstelperiode heb ik nog een 8ste plaats behaald in de Omloop Het Volk in Zottegem op 3 juli alsook in een aantal kermiskoersen lukten nog een aantal ereplaatsen”, aldus Sven.

Komend seizoen hoopt Sven, zoon van fietsenmaker Eric,  uit de Botermelkstraat op een veel beter seizoen en met een goede winter, zonder tegenslagen en ziektes, moet dit zeker mogelijk zijn .
Reeds een kleine maand is de Onkerzelenaar terug aan het trainen, nu beperkt hij zich nog tot ritjes van twee à drie uur.
De intensiteit van de trainingen wordt de volgende weken gevoelig opgevoerd en begin februari gaat de beloftenploeg van sportbestuurder Andrew Vancoillie op stage naar Calpé in Spanje. Sven hoopt uit te blinken in 2011 met Zellik-Galmaarden op 17 april 2011, een wedstrijd die met een kruis aangestipt is in de Brabantse topcompetitie. Ook in kleine Franse rittenkoersen zal Sven zeker zijn mannetje staan volgend jaar.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background