8 mei 2010

Handbikers beklommen Muur

Dit weekend was de vereniging Anvasport actief in Geraardsbergen met een fietsweekend voor de deelnemers.

Anvasport is een vereniging die zich richt tot andersvaliden die aan sport willen doen. Dankzij de vereniging kunnen deze mensen een sport beoefenen en dit in functie van de integratie en ter bevordering van hun algemene conditie.

Op geregelde tijdstippen staan sportieve activiteiten op het programma. Dit kan gaan van handbiken, zitskiën, waterskiën, strandzeilen en andere sporten.
Vele van de leden hebben een fysieke handicap opgelopen met een ongeval of ziekte en willen toch sportieve prestaties neerzetten. De deelnemers verbleven een weekendje in het provinciaal domein de Gaver en verkenden de M-route. Een tocht langs de legendarische Muur bracht de deelnemers naar de Kapelmuur in Geraardsbergen.

De sportiefsten Dieter, Jochen en Dirk slaagden erin om met hun handbike voor één dag de Cancellara van het profpeleton te zijn. Het heeft hen zweet en bloed gekost op de Geraardsbergse stenen om naar boven te fietsen. Van doorzetting gesproken want opgegeven staat niet in hun woordenschat.

Dieter, een Westvlaming, is niet aan zijn proefstuk toe. Hij beklom reeds de Mont-Ventoux met zijn handbike samen met de foundation van Marc Herremans. Ook Dirk heeft al heel veel kilometers afgelegd met zijn handbike. Trainingen van drie à vier uur zijn voor hem geen uitzondering. “Een handbike is echter niet van het goedkoopste, men mag al vlug rekenen op een 6000 euro voor zo’n speciale fiets. Deze fiets is dan ook volledig op maat gemaakt. De verzekering komt jammer genoeg niet tussen voor de aanschaf van een handbike-fiets,” aldus Dieter. Ook enkele deelnemers met een geamputeerd been beklommen de Muur in sneltempo met de koersfiets.
De fietsers werden hard aangemoedigd tijdens hun inspanningen en voor hen was het alsof ze voor één dag een echte flandrien waren. Rijen, rijen, rijen en afzien, afzien was hun slagzin.

Meer info over de vereniging en hun organisaties op www.anvasport.com

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background