13 apr 2006

Halve finale’s

In de play offs van het basket in eerste provinciale hebben Zele en Melle Vogelhoek op de eerste speeldag de beste start gemaakt. Melle Vogelhoek versloeg Helios Zottegem met 62-73 terwijl Zele op eigen veld Wezenvrienden Geraardsbergen klopte met 87-77. Volgende week donderdag wordt de terugwedstrijd gespeeld. Wie het eerst twee partijen wint gaat naar de finale voor een plaats in het nationale basket.

Verslag: Zele – Wezenvrienden

De sporthal in Zele liep donderdagavond goed vol voor de heenwedstrijd in de halve finale van de play-off’s tussen BBC Zele en Wezenvrienden. Ook de Geraardsbergse supporters waren massaal opgekomen om hun jongens aan te moedigen.
Zele begon aan de partij met De Keersmaeker, Van Den Keybus, De Beule, De Prouw en Oelbrandt. Bij Wezenvrienden gingen Jan Hijsselinckx, Bram Denie, Koen Romeyns, Niki Trouvé en Steven Vandingelen van start.

In de eerste minuten van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, en dat was ook te merken aan de score. Stand na 5 minuten: 10 – 10. Met driepunters van Jan Hijsselinckx en Steven Vandingelen kwamen de bezoekers op voorsprong: 14 – 18. Een sterke thuisploeg liet echter niet begaan, en met twee driepunters op rij van De Beule, en een tussentijdse 10 – 0 kwamen de Zelenaars terug aan de leiding: 24 – 18. Het einde van het eerste quart werd bereikt met een bonus van 8 punten: 28 – 20.

Het tweede quart verliep terug gelijkopgaand, maar Wezenvrienden werd regelmatig bestraft door het scheidsrechtersduo. Steven Vandingelen en Ruben ‘t Kindt stonden al vlug met 3 fouten geboekt, en vier andere spelers kregen 2 fouten achter hun naam. Bij Wezenvrienden was dit het sein om topschutter Steven Vandingelen naar de bank te roepen, en Mario de Wandel zijn entree te laten maken. De Geraardsbergenaars konden een puntje inhalen, en de rust werd bereikt bij 47 – 40.

Wezenvrienden begon sterk aan het derde quart. Niki Trouvé, Bram Denie en Mario De Wandel brachten in twee minuten tijd d Oudenbergformatie terug in de wedstrijd: 49 – 46. Met 10 punten op rij van uitblinker Niki Trouvé kwamen de Wezen terug tot op een punt: 61 – 60. In de slotminuten kon de thuisploeg echter terug de voorsprong opbouwen tot 67 – 60.
Bij aanvang van het laatste quart nam de thuisploeg een maximale voorsprong van 14 punten: 74 – 60. De bezoekers sloegen terug met een driepunter van Jan Hijsselinckx en korven van Ruben ‘t Kindt, en met nog 5 minuten te spelen kon de match nog alle kanten op: 76 – 71. Wezenvrienden hield gelijke tred, en op drie minuten van het eindsignaal was het verschil nog steeds 5 punten: 80 – 75. Bij de Geraardsbergenaars kreeg men blijkbaar last van de zenuwen, en met een 0 op 6 vanop de vrijworplijn gaf Wezenvrienden de match uit handen. Aan de overzijde gingen de vrijworpen wel binnen, en in de slotseconde zorgde De Prouw met een driepunter nog voor een overdreven eindscore: 87 – 77.

Zele: De Prouw (17 punten); Van Den Keybus, De Keersmaeker en De Beule (elk 16 punten); Oelbrandt (12 punten); De Smedt (8 punten); Landuyt (2 punten).

 
Tags

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background