21 apr 2018

Grote Prijs Ferdi Van Den Haute op 1 mei in Zandbergen

Op dinsdag 1 mei wordt in Zandbergen de Grote Prijs Ferdi Van Den Haute gereden.

Op dinsdag 1 mei wordt in Zandbergen de Grote Prijs Ferdi Van Den Haute gereden. De cyclo-tochten van 25, 50 en 75 kilometer gaan doot ten voordele van “Fietsen tegen kanker”. Een organisatie van de vzw Ferdi Van Den Haute Classic, in samenwerking met de Eldoradofietsers Zandbergen en Cycling Vlaanderen. Inschrijving en start: Café Eldorado, Lindeveldstraat 30 in Zandbergen.

Vanaf 8 uur tot 10 uur kan men starten voor de omlopen van 50 en 75 kilometer, en tussen 12 uur en 14 uur gaat de familietocht van 25 kilometer van start (met o.a. deelname van Ferdi Van Den Haute en zanger Herbert.

Meer info op www.ferdivandenhauteclassic.be , telefonisch via 0468/18.09.82 of mail naar vandenholegeert@gmail.com .

Om 17 uur is er een optreden van Herbert en orkest Heart & Soul.

Op de persconferentie mocht moderator Nico De Muyter alvast heel wat prominenten ontvangen. Burgemeester Tania De Jonge en Schepen van Sport Marc Torrekens kwamen uitleg geven over het sportbeleid van de stad Ninove, vooral gericht naar de wielersport.

Geert Van Den Hole (organisator van de 4de editie van de Grote Prijs Ferdi Van Den Haute) en hoofdsponsor Bjorn Denis (CSS) gaven uitleg over de organisatie van de cyclo-tochten.

Nadien was Schepen van Sport Veronique Fontaine aan de beurt over de wielersport in Geraardsbergen. Directeur Marc Van Ongeval, directeur van Horizon Geraardsbergen, kreeg van voorzitter Rik Haelterman een cheque van 1000 euro overhandigd die geschonken werd door de vzw Ferdi Van Den Haute Classic.

Wim Van Der Poorten en Paul Van Den Haute gaven uitleg over de zesde deelname van de Eldoradofietsers aan de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker.

Willy Verhegghe kwam zijn nieuwe dichtbundel voorstellen met als uitschieter een gedicht over Ferdi Van Den Haute.

Ook Willy Verle en Geo De Cleer waren te gast met hun verhaal over de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad in Meerbeke.

Sportcommentator José De Cauwer kwam rechtstreeks van de Waalse Pijl naar Zandbergen om zijn mening te geven over het verloop van de voorjaarsklassiekers.

Tot slot mochten ex-renners Ferdi Van Den Haute en Rudy Pevenage nog even terugblikken op hun wielercarrière en de organisatie van fietstochten ten voordele van Kom op tegen Kanker. 

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background