1 mei 2006

Goed & geen goed weekend voor TCT

Ondanks veel werkijver en inzet behaalden behaalden de jongens van het Thompson Cycling Team geen medaille op de provinciale kampioenschappen.

In Dilbeek maakte Garrit Broeders van in de derde ronde al het mooie weer in een kopgroep van vier renners. De vier fietsten een boni van meer dan een minuut bij elkaar maar de lastige omloop eiste in de finale zijn tol. Op tien km van de meet keerde een select groepje terug met daarbij ook Niels Vandyck. Jammer genoeg voor onze twee vertegenwoordigers kwam in de laatste ronde ook het peloton terug en zagen ze een podiumplaats ontglippen. Niels en Garrit eindigden verdienstelijk maar moegestreden 41ste en 43ste. Tim De Pelsmaker legde in de pelotonsprint beslag op de 14de plaats. In Oost-Vlaanderen stond Dieter Van de Vyver wegens ziekte niet aan de start. In de eerste ronde viel het peloton al in verschillende delen uiteen. Michiel Wattez en Guy Ten Hartog zaten in een eerste groep van een 25-tal renners en Dean Cooreman en Kenneth Mariën hadden postgevat in het tweede deel. Zowel Guy als Michiel vielen vooraan letterlijk weg en kwamen in de tweede groep terecht. Guy diende dan ook nog eens van fiets te wisselen wegens mechanisch defect. De ploeg nam zijn verantwoordelijkheid en reed in sneltreinvaart de kloof naar de eerste groep dicht. Ondertussen had Guy al voor een tweede maal van fiets gewisseld. Op drie ronden van het einde was Michiel alweer het slachtoffer van een valpartij. Michiel kon zijn weg vervolgen en keerde na een fietswissel terug in de groep.

Uiteindelijk eindigde Guy 12de, Dean 20ste, Kenneth 30ste en een moegestreden Michiel 39ste. In Herentals waagde Mauro De Smedt enkele malen tevergeefs zijn kans. Uiteindelijk werd hij 28ste in het peloton.

Vandaag kreeg het team dan toch nog een mooie bekroning voor de inzet van het afgelopen weekend. In Lembeke koos Guy meteen na het startschot voor de aanval en hij kreeg twee renners uit de ploeg van Reigerlo Beernem mee. Eén renner loste de rol maar het belette niet dat Guy en zijn kompaan hun voorsprong steeds verder konden uitdiepen. De eindsprint draaide uit op eerste overwinning voor Guy. In de achtergrond slaagde Yannick Sijnesael er nog in om de groep te ontlopen en hij werd mooi 4de. Dean Cooreman eindigde in het peloton als 15de. Niels werd 8ste in het criterium van Bornem.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background