21 jun 2010

Glenn Rotty wint bij de nieuwelingen in Deftinge

In Deftinge werd het afgelopen weekend een wielerwedstrijd voor juniores en nieuwelingen gereden.

52 renners passeerden de inschrijvingstafel.

Reeds in de eerste ronde vormde zich met Saimen De Laeter, Din Van den Driessche, Gianni Limpens en Kevin Schotte een kopgroepje van vier. Zij kregen een ronde later het gezelschap van Miel Houfflyn. Vooraan moesten Saimen De Laeter en Gianni Limpens echter afhaken. Het resterende trio met Kevin Schotte, Din Van Den Driessche en Miel Houfflyn bouwden halfkoers de voorsprong op tot 35”. Terwijl in de achtergrond Glenn Rotty het gat probeerde dicht te rijden, moest een totaal leeggereden Kevin Schotte vooraan de rol lossen. Kevin Schotte, die blijkbaar heel diep was gegaan, stapte even later uit de wedstrijd en had zelfs medische bijstand nodig om hem terug op de been te helpen. Inmiddels slaagde Glenn Rotty er in om Din Van Den Driessche en Miel Houfflyn bij te halen. Het drietal begon aan de laatste vijftien kilometer met een bonus van 20”. Aan de finish toonde Glenn Rotty zich de snelste voor Din Van Den Driessche en Miel Houfflyn. Saimen De Laeter won enkele seconden later de spurt voor de vierde plaats.
Glenn Rotty behaalde in Deftinge zijn derde seizoenszege. Een zwaar ontgoochelde Din Van Den Driessche was echter niet te spreken over de winnaar die in de beslissende vlucht blijkbaar geen meter aan de kop reed.

Voorzitter Kurt De Gelas bleek achteraf heel tevreden over de opkomst voor beide wedstrijden. Samen met Frans Michel en Jean-Pierre Van De Catsyne, en nieuwe bestuursleden Marc Van De Catsyne, Gilbert Elpers, Michel Pevenage en Herman Mollewinckel staat hij dit jaar nog voor een paar uitdagingen. Op 4 juli zijn de aspiranten te gast in Deftinge, en op 16,17 en 18 september staan de Moedige Wielrijders in voor de organisatie van de wereldkampioenschappen voor persmedewerkers.

Uitslag:

1.Rotty Glenn (60km in 1u36’00”)
2.Van Den Driessche Din
3.Houfflyn Miel op 8”
4.De Laeter Saimen op 12”
5.Rasschaert Kevin
6.Simon Kenn
7.Vanneste Laurens
8.Cockuyt Jens
9.Van De Kerkhove Brent
10.Polak Robert (Ned)
11.Jamgotchian Wouter
12.Clement Laurens
13.Van Der Beken Robin
14.Dobbelaere Joachim
15.Pieters Bart
16.Haverals Lars
17.De Smet Van Damme Lode
18.Polleze Lennert
19.Van De Walle Marniek
20.De Ville Jelle
21.Timmermans Niels
22.Verstraeten Joni
23.Van Der Schelden Jasper
24.Van Steelandt Ruben
25.Pols Ruben
26.Maes Glenn
27.Herregodts Jan
28.De Bruycker Yannou
29. De Brauwer Mathias
30.Van Damme Indy

 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background