11 feb 2013

Geraardsbergse duivenkampioenen gehuldigd

Afgelopen weekend werden in Oudenaarde de Oostvlaamse duivenkampioenen gehuldigd.
Zowel op de snelheid, halve fond en fond werden de beste duivenliefhebbers uit de provincie gehuldigd. De duivensport is in Oost-Vlaanderen nog steeds heel populair met het meest aantal leden van het land. In 2012 telden ze nog 27.031 duivenmelkers in 772 maatschappijen. Meer dan tweehonderdvijftig verschillende liefhebbers mochten afgelopen weekend een trofee in ontvangst nemen.

Uit Geraardsbergen werden slechts vier liefhebbers genomineerd. Willy Van Steenberge uit Moerbeke behaalde de derde plaats op de grote vitesseprijs en een derde plaats op de snelheidskampioenschappen oude en jaarlingen.
Ook Björn Haak, eveneens uit Moerbeke, werd vicekampioen op de snelheidskampioenschappen jonge duiven.
Adrien De Munter en Zonen uit Zarlandinge werden op de fond Oost-Vlaams kampioen met de jonge duiven, een topprestatie. Erik Brootcoorens uit Idegem werd derde op de halve fondkampioenschappen oude en jaarlingen (1+2).

Al deze liefhebbers hebben hun thuisbasis in de maatschappij “Eerlijk Duurt Langst” in Het Wit Paard in Moerbeke, de duivenmaatschappij van voorzitter Pierre De Rijst. Ook dit seizoen kunnen de liefhebbers er terecht voor snelheid, halve fond en fondwedstrijden.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background