30 dec 2010

Geraardsbergenaar wint in Mechelen

Maandag heeft Brent Gaublomme uit Ophasselt de Standing Engraving Cup voor ponies gewonnen.

Dat deed hij samen met zijn hengst Goliath Van de Groeneweg. Op de Kerstjumping van Mechelen treden enkel de besten van België aan.

Brent en Goliath legden tweemaal een foutloos parcours af en klokten de scherpste tijd van een rijk deelnemersveld af. Goliath Van de Groeneweg jumpte met sprekend gemak over de hindernissen en liet daarmee zien dat het een paard met grote toekomstmogelijkheden is. “Het is een belangrijke overwinning”, zegt Brent Gaublomme. “Ik bevestig daarmee mijn goede conditie en uiteraard het feit dat ik over een heel goed paard beschik.”

Brent Gaublomme is de kleinzoon van de welbekende Etienne Gaublomme, van bakkerij Etienne in Ophasselt, en van Alex De Norre. Naast hun bakkersactiviteiten is de familie ook al generaties lang gedreven jockeys.

Goliath Van de Groeneweg is een schimmel Connemara pony van 1,48 meter. Hij werd geboren in 2002 en werd op jonge leeftijd gekeurd als BWP-dekhengst. Dit jaar eindigde hij op de vijfde plaats bij de paarden op het Europees Kampioenschap in Versailles. Hij staat ter dekking bij Hof ’t Elshout te Asse.

Brent hoopt dit jaar op het Belgisch niveau te kunnen bevestigen. De komende jaren zal hij ook internationaal proberen door te breken.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background