18 okt 2017

Geraardsbergen wil passage Tour de France in 2019

Een delegatie van het Geraardsbergse stadsbestuur trok dinsdag naar Parijs om er te ijveren voor een passage van de Tour de France in 2019.

Een delegatie van het Geraardsbergse stadsbestuur trok dinsdag, onder leiding van burgemeester Guido De Padt, naar Parijs om er te ijveren voor een passage van de Tour de France in 2019.

De Geraardsbergse delegatie, in gezelschap van UCI-commissaris Guy Dobbelaere, werd er met hun kandidatuur alvast met veel enthousiasme onthaald. De rit die in 2019 in Brussel start is voor de Geraardsbergenaars een uitgelezen kans om de populairste rittenwedstrijd naar de Muur te lokken. De laatste keer dat de Tour in Geraardsbergen passeerde dateert reeds van 2004.

Of de renners die dag effectief over de Muur zullen rijden hangt af van het parcours dat zal worden uitgestippeld. Uiteraard zal dat nog heel wat lobbywerk vergen. De Geraardsbergse delegatie ontmoette dinsdag alvast Tourbaas Christian Prudhomme en wielerambassadeurs Raymond Poulidor en Bernard Thevenet. Ook was er reeds overleg met de Brusselse burgemeester Philippe Close en de Brusselse Schepen van Sport Alain Courtois.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background