1 jul 2017

Geraardsbergen maakt zich op voor grootse triahlon

Het belooft op zondag 2 juli een waar spektakel te worden op en rond de befaamde Muur van Geraardsbergen.

 

Het belooft op zondag 2 juli een waar spektakel te worden op en rond de befaamde Muur van Geraardsbergen. Ditmaal zal de Muur niet bedwongen worden door wielrenners, maar door triatleten. De atleten ontmoeten de Muur van Geraardsbergen tweemaal op een uitdagend fietsparcours over 90 kilometer, voorafgegaan door een zwemlus van 1900 meter in het Provinciaal Domein De Gavers en na de fietsproef volgt een halve marathon door het centrum van de stad.

Voor de eerste editie van Challenge Geraardsbergen, een wedstrijd over de halve afstand en onder het internationale Challenge label, kan de organisatie alvast rekenen op een sterk professioneel deelnemersveld.

Bij de dames staan een paar regerende nationale kampioenes over deze afstand aan de start. De Nieuw-Zeelandse Amelie Watkinson kan stevige concurrentie verwachten van o.m. de Hongaarse Erika Csomor en an onze landgenote en ambassadrice van deze wedstrijd Tine Deckers. Zij bewees met alweer een podiumplaats afgelopen week in Itali¨, dat ze aan een sterk seizoen bezig is en dus klaar is voor de strijd in de stad van de Oudenberg.

Bij de heren zal de spanning niet minder zijn. Internationale toppers zoals Dylan McNeice (Nieuw-Zeeland) en Trevor Wurtele (Canada) krijgen stevige concurrentie van o.m. Pieter Heemeryck. Deze laatste is aan een heel mooi seizoen bezig en nestelt zich wedstrijd na wedstrijd tussen de absolute wereldtop op de halve afstand. Afgelopen weekend werd hij nog knap vierde op het Europees kampioenschap.

Het worden dus spannende uren in Geraardsbergen. Benieuwd of ook hier de Muur een beslissende rol zal spelen. In totaal nemen er zondag meer dan 600 atleten deel, uit 29 verschillende landen, aan deze eerste editie van de Challenge Triathon in Geraardsbergen.

Overigens staat de stad het volledige weekend in het teken van sport en van de triathlon. OP zaterdag zijn er o.m. nog zwemwedstrijden in het Provinciaal domein De Gavers, een loopwedstrijd voor vrouwen en een race tegen de klok op de Muur.

Tijdens de persconferentie kreeg ook Manneken-Pis een nieuw kostuumpje aangepast. 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background