fbpx
27 mrt 2018

Geraardsbergen maakt een volksfeest van de Ronde

De stad Geraardsbergen wil een waar volksfeest maken van de doortochten van de Ronde van Vlaanderen.

De stad Geraardsbergen wil een waar volksfeest maken van de doortochten van de Ronde van Vlaanderen.

Het begint al om 9 uur met een ontbijt op de Vesten. Voor een ontbijt met koffie betaal je 5€. Reserveren kan op info@bakkerijdevesten.be .

De Geraardsbergse jeugd (tot 25 jaar) kan dankzij de jeugddienst zelfs een ontbijt aankopen voor 2€. Hiervoor kan je inschrijven via jeugddienst@geraardsbergen.be .

Op sportief vlak begint het met de start van de 50ste editie van de Ronde van Vlaanderen voor juniores. De start wordt gegeven om 10u15. Vooraf is er een presentatie van de renners op het podium. Omstreeks 12u10 en 12u35 zijn er doortochten van de juniores op de Muur en Kapelmuur.

Omstreeks 13u30 trekken de vrouwen over de Muur.

Wat de profs betreft is de Muur de achtste beklimming in het parcours en ligt de Geraardsbergse klim op 95 kilometer van de aankomst. De renners bereiken Geraardsbergen via Parike, en verlaten Geraardsbergen via de Guilleminlaan naar Goeferdinge en Zarlardinge.

In het volksdorp op de Vesten kan je trouwens de wedstrijd en de finale van de Ronde volgen op een groot scherm. De toegang is gratis en na de wedstrijd is er nog tot 20 uur een afterparty voorzien.

De dag voordien, op zaterdag 31 maart, wordt de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen gereden. De twee langste afstanden (229km en 174km) passeren in Geraardsbergen en doen de beklimming van de Muur aan. De wielertoeristen rijden via de Weverijstraat, Penitentenstraat, Markt en Vesten naar de Muur. De eerste passages worden reeds rond 9u15 verwacht. De laatste passage is voorzien rond 15 uur. Verwacht wordt dat zo’n 8000-tal wielertoeristen Geraardsbergen zullen doorrijden.

 

 
Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background