11 mrt 2007

Geraardsbergen kandidaat voor Belgisch Kampioenschap 2011

Op initiatief van kersvers schepen van Sport, Patrick Flamez, heeft het college van burgemeester en schepenen van de stad Geraardsbergen beslist zich bij de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond opnieuw kandidaat stellen om de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Veldrijden – alle categoriĆ«n, op zich te nemen voor het jaar 2011.
Bij navraag bleek dat tot 2010 alle organisaties reeds zijn toegewezen.
Geraardsbergen is steeds een wielerstad geweest. De jaarlijkse doortochten van de Omloop het Volk, Kuurne-Brussel-Kuurne en natuurlijk de Ronde van Vlaanderen lokken telkens duizenden wielerliefhebbers naar onze Stad. Ook de Tour de France bezocht in het verleden onze mooie stad reeds enkele malen.

Maar ook wat betreft het zelf organiseren van wielerwedstrijden beschikt Geraardsbergen over voldoende know how. Zo organiseerde men met de hulp van plaatselijke wielerclubs reeds een BK Veldrijden op de flanken van de Oudenberg. De kenners herinneren zich waarschijnlijk nog dat Bart Wellens bij de beloften en Marc Janssens bij de profs toen kampioen werden.

En wat gezegd van het kampioenschap voor Profs op de weg in 1999 toen Ludo Dierckxsens kampioen van Belgie werd. Zijn prachtprestatie van toen spreekt de tienduizenden bezoekers ongetwijfeld zeker nog tot de verbeelding.

De laatste jaren stelt men vast dat ook de organisatie van een BK Veldrijden uitgegroeid is tot een ware volksverhuizing. Met de rechtsreekse uitzending op de nationale televisiezender leent dit evenement zich uitstekend om onder andere de toeristische troeven van de stad Geraardsbergen nog eens uitgebreid in de etalage te zetten.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background