9 jun 2018

Geraardsbergen in de ban van Skoda Challenge Triathlon

In Geraardsbergen kijkt men uit naar de tweede editie van de Skoda Challenge Triathlon.

Na een geslaagde eerste editie kijkt men in Geraardsbergen uit naar de tweede editie van de Skoda Challenge Triathlon. De race in Geraardsbergen maakt deel uit van een grote internationale competitie. Hiervoor komen sportievelingen van over de hele wereld naar Geraardsbergen afgezakt. Momenteel sttat de teller op meer dan 500 overschrijvingen uit 28 landen.

Naast de triathlon over middellange afstand organiseert Challenge ook verschillende deelevenementen op zaterdag zoals de Challenge Women Run, Challenge Swim en de 3 uur van de Muur.

De hoofdrace op zondag 10 juni start in het Provinciaal domein de Gavers met een zwemparcours van 1,9 km. Vervolgens springen de atleten op de fiets voor een rit van 90 km. De dubbele passage over de Muur en de Congoberg zal ongetwijfeld de benen testen. Het 21 km lange loopparcours brengt de atleten terug naar het stadscentrum van Geraardsbergen.

Ook dit jaar trekt de race weer heel wat bekende internationale triatleten aan. Vorig jaar won Tine Deckers de eerste editie in eigen land.

Bij de mannen is het uitkijken naar de komst van de Canadees Trevor Wurtele (winnaar vorig jaar).

Onze landgenoot Pieter Heemeryck wil hem alvast het vuur aan de schenen leggen. Met Europees kampioen Joe Skipper krijgen ze alvast sterke concurrentie voor de podiumplaatsen.

Tussen de meer dan 500 deelnemers zitten ook enkele lokale deelnemers. De opvallenste naam daarbij is Koen Van Rie. Na meertrdere nationale titels in het atletiek stapte hij vijf jaar geleden over naar het triathlon. Voor hem is het de eerste deelname voor eigen volk.

In de rand maakte men ook reeds bekend dat de stad Geraardsbergen zijn kandidatuur heeft ingediend voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap halve afstand.

Aan de organisatie van de Challenge werken in totaal 450 vrijwilligers mee. 

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background