fbpx
5 apr 2019

Geraardsbergen en Zottegem in de ban van de Ronde van Vlaanderen

Als je zaterdag of zondag de baan op moet hou je best rekening met de Ronde van Vlaanderen.

Als je zaterdag of zondag de baan op moet hou je best rekening met de Ronde van Vlaanderen.

Zaterdag 6 april wordt opnieuw een heroïsche dag. Duizenden wielertoeristen treden dan in de voetsporen van de profs en rijden zelf hun Ronde van Vlaanderen. Op vraag van de openbare instanties en om de berijdbaarheid van het parcours te kunnen garanderen zullen er slechts 16.000 deelnemers worden toegelaten. Hou er dus rekening mee dat er zich verkeershinder kan voordoen in de streek van Zottegem, Brakel en Geraardsbergen.

Op zondag zijn er wedstrijden voor 3 categorieën. De juniores gaan van start in Herzele en komen aan in Geraardsbergen. De elite dames starten in Oudenaarde en komen daar ook aan. En de profs rijden hun Ronde van Antwerpen naar Oudenaarde. Al deze wedstrijden doen ook onze streek aan.

Juniores:

Start om 9u30 in Herzele.Na een doortocht langs het centrum van Zottegem bereiken ze reeds na enkele kilometers de kasseien van de Lippenhove- en Paddestraat. Na beklimmingen van de Leberg, Berendries, Valkenberg en Tenbosse rijden de renners vanuit Brakel richting Geraardsbergen waar ze omstreeks 10u48 een eerste keer de aankomstlijn op de Vesten passeren, en een eerste beklimming van de Oude Steenweg te verwerken krijgen. Na de beklimming van de Bosberg (10u53) gaat het via Waarbeke, Zandbergen, Grimminge, Onkerzele, Schendelbeke en Ophasselt terug richting Herzele. Na deze lus komen de renners terug via Ophasselt, Schendelbeke en Onkerzele naar Geraardsbergen, waar ze omstreeks 12u een tweede keer de Vesten en de Oude Steenweg beklimmen. Na de tweede beklimming van de Bosberg gaat men via Waarbeke, Zandbergen, Grimminge en Onkerzele terug naar Geraardsbergen voor de doortocht op de Muur en Kapelmuur(12u21), en de laatste beklimming van de Bosberg (12u27). Na een laatste plaatselijke ronde langs Waarbeke, Zandbergen, Grimminge, Onkerzele bereiken de renners na 136 km omstreeks 12u45 de aankomst op de Vesten in Geraardsbergen.

Dames:

De dames gaan om 10u55 van start op de Markt van Oudenaarde. Vanuit Sint-Lievens-Houtem bereiken ze omstreeks 11u54 het centrum van Zottegem, om vandaar uit de kasseien van de Lippenhove- en Paddestraat te bereiken. Na een lus langs Oudenaarde gaat het richting Brakel met de beklimmingen van Leberg, Berendries en Tenbosse. Omstreeks 13u19 bereiken de rensters het centrum van Geraardsbergen en krijgen ze de Muur en Kapelmuur onder de wielen geschoven. Via de Guilleminlaan, Overboelare, Goeferdinge en Zarlardinge rijden ze dan naar Everbeek en Flobecq. De aankomst in Oudenaarde is voorzien omstreeks 15u10.

Elirerenners:

 Deze gaan om 10u30 van start in Antwerpen. Omstreeks 12u30 bereiken ze het centrum van Herzele, om na de doortocht door het centrum van Zottegem (12u35) de kasseien van de Lippenhove- en Paddestraat te verteren. Na de beklimmingen van de Oude Kwaremont, Kortekeer, Ladeuze en Wolvenberg bereiken de renners omstreeks 14 uur de Haaghoek en de Leberg. Na de beklimmingen van de Berendries en Tenbosse riden de renners via de Oudenaardsesteenweg naar het centrum van Geraardsbergen, waar ze om 14u33 de Muur en Kapelmuur beklimmen. Langs dezelfde weg als de dames gaan ze dan richting Flobecq. De aankomst in Oudenaarde is voorzien omstreeks 16u45.  

 

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background