6 aug 2012

Gelijkspel voor KSV Geraardsbergen

Op de eerste speeldag van de Hofman Cup maakte KSV Geraardsbergen de verplaatsing naar KVV Ardennen.

De match was amper vier minuten aan de gang toen Xander Vanderbeck werd neergehaald in het strafschopgebied. Michel Wittenberg bracht de rood-gelen vanop de penaltystip op voorsprong: 0-1.

De thuisploeg probeerde te reageren, maar Lorenzo Van Keymolen besloot voorlangs. Michel Wittenberg moest nog redden op een schot van Michiel Covent. Even later dook Christophe Raedt alleen op voor het bezoekende doel, maar zijn poging verdween over de dwarsligger. Aan de overkant moest thuisdoelman Gillis Dhondt ingrijpen op een doelpoging van Vincent Deleenheer. Ook Xander Vanderbeck raakte niet voorbij plaatselijke keeper. Halverwege de eerste helft kon Jeroen Schoukens voorzetten, maar Vincent Deleenheer kopte de bal naast. Een minuutje later moest Gillis Dhondt opnieuw redden, na een vrije trap van Niels Moock. Kevin De Wannemaker slaagde er nog in om met een lange bal Jeroen Schoukens te bereiken, maar  zijn doelpoging verdween ook nipt naast de paal. De Oudenbergploeg vergat de kansen te benutten, en kreeg net voor de rust een opdoffer te verwerken. Op voorzet van Christophe Raedt kon Jurgen De Ridder de gelijkmaker scoren: 1-1.

In de tweede helft creëerde de thuisploeg enkele kansen. De pogingen van Jonas Tembuyser en Lorenzo Van Keymolen waren echter niet goed gericht. Op het kwartier moest KSV-doelman Michel Wittenberg een vrijschop van Jurgen De Ridder stoppen. Halverwege de tweede helft kon Christophe Raedt voorzetten, maar Michel Wittenberg stopte de poging van Jurgen De Ridder.

In de slotminuten zorgden de rood-gelen nog een paar keer voor gevaar. Op een loeier van Matthias Hinderdael kon de ingevallen thuisdoelman Rob Lippens de bal nog over de deklat duwen. Rob Lippens moest ook nog een schot van Maxim Cools stoppen.

De verplichte penaltyreeks eingde met 4-5 in het voordeel van de Geraardsbergenaars.

KVV Ardennen: Dhondt (46’ Lippens), Gosseye, Claus, Goebeert, Covent (85’ De Dobbeleer), Van Keymolen, Tembuyser, Simoens, De Ridder, Raedt, Wallez.

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Moock (85’ De Cooman), Vanslembrouck, De Wannemaeker, De Smet, El Moukhani, Heereman, Hinderdael, Deleenheer, Vanderbeck (77’ Cools), Schoukens (55’ De Grauwe).

Doelpunten: 4’ Michel Wittenberg (0-1); 44’ Jurgen De Ridder (1-1).

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background