7 sep 2008

Gbergenaars in Superprestige

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 september wordt in het Cultureel Centrum De Adelberg in Lommel de Superprestige driebanden gespeeld. Dit is een tornooi waaraan de zestien beste Belgische driebanders van het afgelopen seizoen mogen deelnemen. Voor het eerst nemen twee spelers van de Koninklijke biljartclub KBC Ons Huis deel aan deze Superprestige.

Peter De Backer is al langer een gevestigde waarde. Deze topspeler, het nr. 14 op de wereldranglijst, komt op donderdag 11 september in actie. Hij neemt het oa op tegen Eddy Leppens, het nr. 17 op de wereldranglijst.
Joris De Bou neemt voor de eerste keer deel aan deze Superprestige, dit dankzij zijn onverwachte dertiende plaats op de Belgische ranglijst vorig seizoen. De Bou komt op maandag 08 september aan de tafel en neemt het oa op tegen Kurt Ceulemans, zoon van Raymond, en tegen Jozef Philipoom, een gewezen Europees en wereldkampioen.
Van maandag tot donderdag worden de poulewedstrijden gespeeld, op vrijdag worden de kwartfinales gespeeld en op zaterdag de halve finales en de finale. Wie de wedstrijden live wil volgen kan terecht op de website die speciaal voor dit evenement werd aangemaakt, www.superprestigelommel.be. De poulewedstrijden beginnen telkens om 18 uur, de kwartfinales vrijdag starten vanaf 19 uur en de finaledag op zaterdag vangt aan om 14u30.

Een ander lid van KBC Ons Huis, Dirk Labie, is zaterdag één van de vier scheidsrechters die de finaledag in goede banen moeten leiden. Labie werd trouwens ook opgeroepen om op woensdag 10 september te arbitreren. Dan leidt Labie oa de wedstrijden van Frédéric Caudron, het nr. 2 op de wereldranglijst. Het is de eerste maal dat een Geraardsbergenaar de finale van deze Superprestige mag arbitreren.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background