14 apr 2005

Falco B – Wezenvrienden

HAVE FINALE PLAY-OFFS

FALCO B – WEZENVRIENDEN 91-64

Gents Driepuntersfestival

In de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs moesten de wezen het opnemen tegen de Gentenaars van Falcobee. Falcobee sloot de competitie af als de eerste in de rangschikking en Wezenvrienden eindigde vierde in het algemeen klassement. Op papier was het praktisch een onmogelijke taak om te winnen tegen deze ploeg aangezien vier junioren van deze ploeg ook in tweede nationale basisspeler zijn. Een kleine vijftig Geraardsbergse supporters kwamen hun ploeg aanmoedigen voor deze midweek wedstrijd op woensdagavond in Gent. Langs Gentse zijde waren heel wat studenten in de zaal.

J-M Van de Vyle verkoos Koen Romeyns, Bram Denie, Ruben ‘ t Kindt, Mario De Wandel en Arnold De Rouck als starters voor deze wedstrijd bij de Wezen. In het Gentse kamp waren Olivier Foucaert, Niels Vandercruyssen, Kristof Ongenaet, Thomas Foucaert en Anton Goethals de starting five.
Na de opworp werd Arnold De Rouck gelanceerd en de wezen stonden op 0-2 binnen de twintig seconden. Vanop de vrijworplijn zette Olivier Foucaert zijn vrijworpen correct om en de bordjes stonden in evenwicht. Via een driepunter van Ruben’t Kindt werd het 2-5 na amper één minuut wedstrijd, maar toen ging Goethals er zich mee moeien en werd het 6-5 . Koen Romeyns en Mario De Wandel hielden de wezen in de wedstrijd met een 8-9 stand na vijf minuten. De thuisploeg via een sterke Niels Vander Cruyssen met een driepunter alsook een dunk van Ongenaet na balverlies in de Geraardsbergse defensie en twee vrijworpen van Goethals zorgden voor een eerste kloofje15-9 na zes minuten in het voordeel van de thuisploeg. De Wezen via De Wandel, Romeyns en ‘t Kindt konden nog eventjes aanklampen tot 17-15 op twee minuten van het einde van periode één. Toen gaf de thuisploeg echter plankgas en scoorden met oa. twee driepunters van Niels Van der Cruyssen en gelukte korven van Thomas Foucaert en Jonas Maertens een 27-17 tussenstand na tien minuten wedstrijd..

Ook in de tweede periode bleven de Stroppen maar scoren en na anderhalve minuut was de stand 35-17 en dit via twee bommen van Thomas Foucaert en vrijworpen van Tim Bernaert.
De wedstrijd leek gespeeld maar via Eddy Somers en een sterk ingevallen Geert De Smet beten de bezoekers toch nog van zich af wat leidde tot een 40-26 stand na vijftien minuten wedstrijd. We zagen een heel sterke Niels Van der Cruyssen voor de rust alsook een fantastische Thomas Foucaert die met 14 punten bij het rustsignaal de topscorer van dienst bij de Gentenaars was. Bij het rustsignaal toonden de bordjes 50-32 en dit was ook de verdienste van Gentenaar Tim Bernaert die maar bleef driepunters door de Geraardsbergse netten shotten.
De Gentse ploeg had bij rust zeven driepunters gescoord terwijl de Muurjongens er slechts één konden scoren daarbij gingen vijf vrijworpen naast bij de Oudenbergjongens voor het rustsignaal.
Ook na de koffie zagen we een Gentse ploeg die heel gretig en snel op de bal zat. De thuisploeg kon onmiddellijk scoren en Bram Denie en Ruben’t Kindt gaven de Geraardsbergse supporters nog eventjes hoop maar toen Kristof Ongenaet twee knappe dunks scoorde kreeg hij applaus van gans de zaal, de Geraardssbergse supporters vonden het een streling voor het oog hetgeen die Gentse klasbakken uit hun mouw schudden. Via een driepunter van Tim Bernaert en inside bewegingen van Niels Van der Cruyssen werd het 63-38. Arnold De rouck en Geert De Smet deden hun best maar konden er ook niets aan verhelpen dat de Gentenaars via Thomas Foucaert en Eric Hoefman op tien minuten van het einde 72-45 leidden.

Ook in het slotquarter liep de thuisploeg uit tot 75-45 maar de wezen probeerden nog iets aan die achterstand te doen via Joris uyterhaegen en Arnold De Rouck en de stand was hierdoor 75-53 op zeven minuten van het eindsignaal. De stroppen via Olivier Foucaert liepen terug verder uit tot 82-54 halfweg de vierde periode. De plaatselijke coach kon beginnen aan zijn applausvervangingen en dit voor de gebroeders Foucaert, Goethals en Tim Bernaert. Ondertussen hadden zowel Koen Romeyns bij de wezen en Tom Van de Moortel bij de thuisploeg hun vijfde fout opgelopen. Uiteindelijk werd de einduitslag 91-64.

Falco B: Olivier Foucaert 7pt; Niels Van der Cruyssen 18pt;Kristof Ongnaet 8pt; Thomas Foucaert 19pt; Anton Goethals 13pt; Jonas Maertens 2pt; Tim Bernaert 18pt; Eric Hoefman 3pt; Tom Van De Moortel 2pt;Steven Haeck 1pt.

Wezenvrienden: Joris uyterhaegen 3pt; Sem Van Belleghem 2pt; Eddy Somers 10pt; Geert DeSmet 13pt; Koen Romeyns 8pt; Ruben ‘t Kindt 7pt; Bram Denie 8pt; Mario De Wandel 4pt; Arnold Derouck 9pt.

Een zwaar verdict voor de Geraardsbergenaars. De Gentenaars shotten tien bommen door de Giesbergse netten en qua driepunters bij de Muurjongens was het magertjes, slechts één. Daarbij misten de bezoekers zomaar eventjes 14 vrijworpen en was de thuisploeg steeds twee stappen sneller dan de bezoekers..

Komende zondag om 17 uur zit een overwinning in de terugwedstrijd er nochtans in gezien de bezoekers met een gehavende ploeg naar de Oudenbergstad zullen afzakken. Aangezien minstens drie of vier spelers van deze ploeg ook in tweede nationale meespelen en ze zondag op hetzelfde uur de wedstrijd Falco-Draons Gent dienen af te werken. De belle wedstrijd in de play-offs zit er nog zeker in. Deze zou dan terug doorgaan in de Falco-zaal op donderdag 21 april ek. Om 20u.

Supporters, kom nu zondag om 17 uur uw wezenploeg aanmoedigen in deze belangrijke terugwedstrijd van de halve finale van de play-offs. Het is de eerste maal in de historie van de Geraardsbergse club dat de wezen de play-offs kunnen spelen, en wie weet kunnen ze nog stunten komende zondag.

 
Tags

Verder lezen

Volgende bericht

Wagen zwaar beschadigd


Vorige bericht

Diefstallen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background