24 apr 2005

Falco B – Wezenvrienden

Falcobee-Wezenvrienden 86-70

Voor deze belle in de halve finale van de play-offs moesten de Geraardsbergenaars het opnemen op het terrein van deze kampioenenploeg van Falcobee.

De Gentse ploeg was ook bijzonder gemotiveerd en hoopte na het débacle van de terugwedstrijd op het terrein van Wezenvrienden “de puntjes op de i” te zetten. Bij Wezenvrienden hoopten ze op stunt van hun ploeg.
De Geraardsbergse coach startte met Koen Romeyns, Bram Denie, Ruben ‘t Kindt, Arnold De Rouck en Geert De Smet.
Alain D’Hulst bracht Niels Van der Cruyssen, Tim Bernaerdt, Kristof Ongenaet, Thomas Foucaert en Anton Goethals aan de opworp.

Na de gewonnen opworp drukte Thomas Foucaert effen door en de bordjes stonden op 2-0. Via een insidebeweging van De Rouck ging het naar 2-2. De thuisploeg greep de bezoekers direct bij de keel en na drie minuten was de stand 11-2 en dit via een mooie tip-in van Ongenaet, een sterke Tim Bernaerdt en Thomas Foucaert. De bezoekers repliceerden gevat via De Rouck, Geert De Smet en Bram Denie en halfweg periode één toonden de bordjes 11-8. Anton Goethals, Eric Hoefman, Tim Bernaerdt brachten de Stroppen terug op een riante voorsprong wat resulteerde in een 20-10 tussenstand na zeven minuten.

Mario De Wandel kwam in de ploeg en De Rouck zorgde nog voor een tegen treffen maar via een gelukte shot van Goethals en een bom van Thomas Foucaert werd het 25-12. Eddy Somers en Joris Uyterhaegen kwamen bij de gasten in de ploeg en via Denie en Koen Romeyns werd het 27-15 na tien minuten. Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, had het verkeerd voor. De bezoekers vochten terug en vier punten op rij van Eddy Somers, alsook drives van Bram Denie en een balinterceptie van Koen Romeyns zorgden voor een 35-23 tussenstand na twaalf minuten wedstrijd. Koen Romeyns via vrijworpen en een bom, vier punten via Mario De Wandel en twee vrijworpen van Uytterhaegen zorgden voor een 35-35 tussenstand na zestien minuten match. Koen Romeyns en Mario De Wandel zorgden zelfs voor een 40-42 voorsprong op anderhalve minuut van de rust. Een full press in de laatste dertig seconden van de thuisploeg met balverliezen als gevolg zorgde voor een 49-43 ruststand.
Jammer dat deze zes pijnlijke punten geslikt moesten worden voor de Oudenbergjongens net voor de koffie.

De thuisploeg was blijkbaar heel gemotiveerd aan de opworp gekomen na de koffie. De Stroppen drukken door en na drie minuten hadden de bezoekers nog niet gescoord en via sterke Tim Bernaerdt, Ongenaet, Hoefman werd het 58-43.
Ruben ‘t Kindt met een driepunter, zes punten van De Rouck en een vrijworp van Romeyns zetten een 58-53 tussenstand op de bordjes. De Geraardsbergse supporters begonnen te dromen. Via vijf punten op rij van Jonas Maertens werd de kloof echter terug tien punten tot 63-53. Problemen met de ooglens van Koen Romeyns en gelukte shots van de twins Foucaert leverden een 69-55 tussenstand op tien minuten van het einde.

In de laatste periode bleven de Gentenaars doordrukken en dit via Ongenaet, Maertens en Niels Van der Cruyssen werd het 76-57 na drieëndertig minuten wedstrijd. Een wanhoopspoging van de Geraardsbergse coach met drie vervangingen tegelijkertijd, waarna Eddy Somers, Koen Romeyns en Ruben ‘t Kindt in de ploeg gebracht werd leverde weinig op. Eddy Somers en Bram Denie brachten de wezen nog terug tot 84-69.

De Gentse coach kon beginnen met zijn applausvervangingen en op één seconde van het einde kreeg ook Arnold De Rouck zijn verdiende applausvervanging voor zijn zes jaar inzet bij Wezenvrienden en zijn puike match tegen Falcobee.

Facobee: L. Van der Cruysen 2pt; O. Foucaert 4pt; N. Van der Cruysen 6pt; T. Bernaerdt 16pt; K. Ongenaet 10pt; T. Foucaert 19pt, Goethals 6pt, Maertens 13pt, E. Hoefman 5pt, Van de Moortel 5pt.

Wezenvrienden: Uytterhaegen 2pt, Van Belleghem 2pt, ‘t Kindt 3pt, De Rouck 14pt, Romeyns 17pt, Somers 8pt, De Smet 8pt, Denie 9pt, De Wandel 7pt.

Al bij al een prachtseizoen voor Wezenvrienden en een dikke proficiat aan alle spelers, bestuur en sympathisanten die dit alles hebben mogelijk gemaakt. Falcobee is echt de kampioenenploeg en zal wellicht verdiend de play-offs winnen dit seizoen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background